Skip to main content

Turnforbundet vil fortsatt utestenge turnleder på livstid

BETENT SAK: I dag publiserte landenes største mediehus både i Norge og Sverige, VG og Aftonbladet, dyptgående reportasjer om den betente situasjonen i Holmen Tropp og turn. " I likhet med Budstikka sist fredag, vektlegger VG at Holmen TT trosset konkrete advarsler fra to lands forbund.
BETENT SAK: I dag publiserte landenes største mediehus både i Norge og Sverige, VG og Aftonbladet, dyptgående reportasjer om den betente situasjonen i Holmen Tropp og turn. " I likhet med Budstikka sist fredag, vektlegger VG at Holmen TT trosset konkrete advarsler fra to lands forbund.

Norges Idrettsforbunds domsutvalg ekskluderte Linda Gundersen i ti år. Hun anket avgjørelsen - turnforbundet endrer ikke sin innstilling.

Gundersen ble nylig ekskludert fra all idrett i ti år av domsutvalget til Norges idrettsforbund. Hun skal, ifølge avgjørelsen, ha mobbet og trakassert unge utøvere.

Forrige uke ble det kjent at turnlederen, via advokat John Christian Elden, har anket saken til NIFs appellutvalg.

Turnforbundet, ved generalsekretær Øistein Leren, har nå frist frem til 3. mai med å sende inn et anketilsvar.

– Vi kommer ikke til å endre påstanden vi la frem for domsutvalget. Den vil fremdeles være at vi mener Linda Gundersen bør utestenges på livstid fra norsk idrett, sier Leren til Budstikka, som sier han også er klar over at en slik utestengelse ikke berører stillingen hennes som administrativt ansatt daglig leder.

LES OGSÅ:Turnlederen anker eksklusjonen - vitne reagerer: – Skulle ønske vi fikk ro

Måtte forlate klubber i hjemlandet

Torsdag forrige uke fortalte Budstikka hvordan Holmen TT - tross advarsler fra to nasjonale turnforbund - ansatte en omstridt svensk idrettsleder som sportslig leder i 2016.

Ansettelsen ble foretatt etter at mannen hadde jobbet for Holmen TT periodevis i flere år - samtidig som anklagene rundt ham florerte i svenske medier.

Budstikka fortalte forrige uke om hvordan den svenske lederen, etter flere alvorlige saker saker, ikke får tillatelse av det svenske turnforbundet til å jobbe som trener eller leder i svenske klubber. Høsten 2015 gikk også det svenske forbundet til politianmeldelse av mannen, men anmeldelsen ble henlagt like etter på grunn av foreldelse og manglende vitner.

To ganger har han måttet forlate klubber i hjemlandet. Begge ganger har det vært anklager om upassende oppførsel overfor turnere, flere under 16 år.

Sommeren 2016 ble han likevel ansatt som trenerveileder og sportslig leder i Holmen Tropp og Turn.

Budstikka erfarer at Gundersen var svært delaktig i å ansette den svenske treneren – først midlertidig i 2013 – og senere mer permanent sommeren 2016. Da han ble ansatt som ny sportslig leder, meldte Gundersen seg ut av Holmen TT og fikk formelt kun oppgaver som daglig leder.

LES OGSÅ:Ansatte omstridt turntrener tross advarsler

Ingen uttalelser fra klubb eller tidligere styreleder

Det skjedde selv om det svenske forbundet varslet det norske forbundet om at de anså mannen som uskikket til å være trener, og denne bekymringen ble videreformidlet fra det norske forbundet til Holmen TT.

Verken tidligere styreleder i Holmen TT, Harald Fosse, eller sykemeldt daglig leder i klubben, Linda Gundersen, har ønsket å kommentere ansettelsen av den svenske treneren.

Holmen TTs fungerende styreleder Karianne Haare har uttalt at de ikke har varsler rundt mannens oppførsel i Holmen TT.

LES OGSÅ:Advokat: – Grunnløse påstander

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.