Skip to main content

Tung kveld for de lokale bandylagene

Stabæk fikk det tøft mot Mjøndalen onsdag. Bildet er fra en tidligere kamp.

Foto: Karl Braanaas

Stabæk tapte for andre gang på rad, Høvik misset muligheten til å ta sesongens første seier, og Øvrevoll Hosle gikk på stortap.

STABÆK – MJØNDALEN 3–4

ULLERN – ØHIL 13–1

ULLEVÅL – HØVIK 6–6

– Jeg har faktisk ikke peiling. Jeg skulle gjerne ha visst det. Vi skaper jo vanvittig mye sjanser, men ballen vil bare ikke inn.

Anders Christensen klør seg litt i hodet mens han sier det ovennevnte, på spørsmål om hva som har skjedd siden 11-2-seieren mot Høvik for en uke siden. For andre seriekamp på rad tapte Stabæk. Søndag tapte de for serieleder Ready. Onsdag ble det 3–4 hjemme mot Mjøndalen.

Stabæk hadde en rekke store sjanser - to stolpetreff, to annullerte mål, og flere misbrukte muligheter alene med keeper. Men Mjøndalen forsvarte seg heroisk.

– Jeg sa det til spillerne - jeg er ikke sint, jeg synes synd på dem. Det er helt sykt å ikke score på sjansene vi hadde, sier Christensen.

– Vi kommer greit i gang, og har tre-fire alene med keeper før de har en avslutning i det hele tatt. Vi har spillet hele tiden, og girer opp når vi kommer bakpå. På slutten kjører vi jo 100 prosent av spillet. Men ballen ville ikke i mål. Det er jo litt vår skyld, men det er sterkt av dem, supplerer kaptein Magnus Høgevold.

Høye skuldre

Høgevold scoret kampens første mål med en fin avslutning i motsatt hjørne etter snaut ni minutter. Men tross store Stabæk-sjanser kom Mjøndalen tilbake, og snudde til 1-2 før halvtimen var spilt - før Björn Buskqvist utlignet seks minutter før pause etter en strålende langpasning fra Petter Løyning.

Da Buskqvist satte inn 3-2 syv minutter etter pause trodde nok mange at Stabæk skulle stikke fra, men Mjøndalen både utlignet og gikk opp til 4-3 - den siste scoringen etter et omdiskutert straffeslag.

– Har tapet mot Ready gitt høye skuldre?

– Det merket jeg på spillerne i pausen. Gutta hadde innmari lyst til å overbevise etter Ready-kampen. Så lugget det litt i første omgang. Det er psykologi på høyt plan – folk som mer eller mindre ikke har tapt på to år går på ett tap, og så blir de langt mer usikre, tror Christensen.

– Jeg tror egentlig alle var revansjelystne, men kanskje usikkerheten kommer litt da vi ikke fikk det til å flyte helt i starten. Jeg har prøvd å analysere dette, men det er ikke så godt å si hva som gikk galt. Men hadde vi satt noen av sjansene hadde vi vunnet 7-3, sier Høgevold.

Han sier Stabæk ofte drar fra på resultattavlen utover i kamper når motstanderen blir mer slitne, og derfor ikke er overrasket over at dette ikke skjedde fra starten av kampen.

– Kanskje vi har noe å jobbe med med tanke på begynnelsen av kampene, sier Høgevold.

Uavgjort for Høvik

Høvik tok onsdag turen til Bergbanen for å møte Ullevål. De blåkledde sto med ett poeng i årets seriespill, og jaktet sin første seier.

Og tidvis så det godt ut for Høvik onsdag. Henrik Hagen Johnsen sendte laget foran etter syv minutter, men Ullevål snudde til 3–1.

Høvik slo derimot tilbake. Alexander Serov reduserte ti minutter før pause, og Vladislav Alfertyev og Christian Laibert sørget for 4-3-ledelse like etter hvilen.

Ullevål utlignet, men to scoringer fra Lasse Karppinen sørget for 4-6, og troen på Høvik-seier økte.

Dessverre for Høvik kom Ullevål tilbake, og åtte minutter før kampslutt kom utligningen til 6–6 – som også ble sluttresultatet.

Både Høvik og Øvrevoll Hosle kan avga poeng onsdag.

Foto: KARL BRAANAAS

Stortap for ØHIL

Øvrevoll Hosle, som står med en serieseier i år, fikk det tøft borte mot Ullern. Oslo-laget ledet hele 7–0 før pause, og økte til 9–0 før timen var spilt. 

Øvrevoll Hosle reduserte gjennom Lars Egil Kvitli en snau halvtime før slutt, men Ullern scoret fire ganger til – og vant til slutt 13–1.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.