Skip to main content

Trosset melkesyren i Myrabakken Opp

Øyvind Kristensen (t.v.), Annemor Onarheim og Peter Paul Furnee syntes det er viktig å ha noen lavterskelarrangement hvor alle er velkomne.
Øyvind Kristensen (t.v.), Annemor Onarheim og Peter Paul Furnee syntes det er viktig å ha noen lavterskelarrangement hvor alle er velkomne.

Asker Skøyteklubb fikk for et par år siden sin egen treningstrapp i den gamle hoppbakken nedenfor Risenga. Den ønsker de å dele med alle.

- Vi har sendt ut innvitasjoner til alle mulige klubber, sier arrangementssjef i Asker Skøyteklubb Øyvind Kristiansen.

Selv om det var drøyt 15 stykker som deltok totalt er de forøyde med gjennomføringen av løpet. Poenget med løpet er å inspirere til at folk bruker den nybygde "energitrappen" til skøyteklubben.

Tangerte

Skøyteløperen Henrik Hvesser (20) løp det remmer og tøy kunne holde, og tangerte på hundredelen sin ett år gamle klubbrekord. Han sprintet 135 trappetrinn på 15,75 sekunder til både arrangørens og konkurrentenes forbauselse.

- Jeg trener her et par ganger i uka, og begynner å takle melkesyren litt bedre. Det er en fantastisk fin treningsform til både kondisjon og syretoleranse, forklarer Hvesser, som innrømmer at han kjente de siste fire trinnene svært godt i beina.

Likevel tok han dem i ett eneste byks.

 

 

Tradisjon

Kristiansen håper nå dette kan bli en tradisjon, og åpner for at de prøver på nytt til høsten. Da utfordrer han alle som enten driver med en idrett eller mosjonerer til å komme og prøve seg.

Det var stiftelsen Nedre Bleiker Barnehus som gjorde det pengemessig mulig å bygge trappen, som stod ferdig i 2010.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.