Skip to main content

– Trist å miste støtte

KOSTER: Camilla Gjersem må trolig betale fra egen lomme om hun skal være med i internasjonale konkurranser i tiden fremover. Norges Skøyteforbund sliter med økonomien, og må kutte i utgiftene. Det går utover satsingen til Gjersem.

Heretter må tvillingsøstrene Camilla og Anne Line Gjersem (21) betale fra egen lomme om de skal være med i internasjonale konkurranser.

Norges Skøyteforbund (NSF) har ikke råd til å betale reise og opphold.

– Hvis vi skal reise til konkurranser i utlandet fremover, må vi betale alt selv. Både reise, hotell og mat. Det er trist, men NSF har ikke råd til å hjelpe oss, sier Camilla Gjersem. Sammen med søsteren Anne Line, er hun i verdenstoppen i kunstløp. Men skøyteforbundet er ikke i verdenstoppen – i økonomi.

LES OGSÅ: Gjersem på 21. plass i EM - nå venter ny mesterskapsduell mot tvillingsøsteren

For NSF sliter med økonomien og sponsortilgang. Derfor kutter de ut støtten til konkurranser utenom de store mesterskapene. Etter helgens nordiske mesterskap, er det kun VM i Kina (for enten Camilla eller Anne Line), som NSF (og ISU) betaler for.

– For oss er det stopp i pengebruken. Vi har ikke mulighet til å støtte med mer. Vi har ikke penger, sier generalsekretær i NSF, Halvor Lauvstad til Budstikka.

– Det er bare å beklage. Det er noe dritt, men slik er det, sier han.

LES OGSÅ: Anne Line trakk det lengste strået i tvillingduellen

Det er nedgang i sponsorinntektene som gjør at NSF nå må skru igjen pengekranen. I fjor var totalbudsjettet i NSF på 20 millioner kroner, men de endte opp med å bruke bare 17 millioner fordi de ikke fikk inn de resterende 3 millionene.

– I år ser det ut til at budsjettet bare blir på 13 millioner kroner. Vi må prioritere knallhardt, og vi har sagt opp ansatte i forbundet for å kutte, sier Lauvstad.

 

Familieøkonomien

Camilla Gjersem sier at familien bruker rundt 300.000 kroner på satsingen til tvillingsøstrene.

– Satsingen vår er allerede tøff for familieøkonomien. Hvis vi skal betale for reise og opphold til konkurranser, blir det tøffere. Vi må vurdere sterkt hvilke konkurranser vi skal være med i, og hvor dyrt det er og så videre, sier Camilla Gjersem.

LES OGSÅ: Sondre (17) første nordmann på 19 år i en EM-finale

I helgen skal Camilla Gjersem kjempe om tittelen i nordisk mesterskap i kunstløp i Stavanger. Det viktigste er likevel ikke det nordiske mesterskapet. Målet er å slå tvillingsøster og OL-deltager Anne Line Gjersem. Den som gjør det best av de to, blir sendte til VM i Kina i slutten av mars.

– Det blir en ren amerikansk uttagning mellom meg og Anne Line. Det blir utrolig viktig å få til alt. Jeg er veldig sugen på å bli tatt ut til VM i Shanghai, sier Camilla som trener hjemme i Norge. Tvillingsøsteren Anne Line trener i Malmö i Sverige.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.