Skip to main content

Trimmet bort juleribba med maraton

SPREKINGER: Denne gjengen løp fra Sandvika til Ski i dag. Noen vil kalle det galskap, mens for Geir Frykholm (nr. 2 fra venstre) og hans følgevenner er en maraton i romjula toppen av lykke.
SPREKINGER: Denne gjengen løp fra Sandvika til Ski i dag. Noen vil kalle det galskap, mens for Geir Frykholm (nr. 2 fra venstre) og hans følgevenner er en maraton i romjula toppen av lykke.

Denne gjengen lot jul være jul, og løp en fullverdig maraton fra Sandvika til Ski.

For tredje år på rad arrangerte Löplabbet i Sandvika «Ribbemaraton». Starten gikk utenfor butikken i Sandvika og målgang var i Ski.

– Det er fint å ha et mål å trene mot om vinteren, så da tenkte jeg at det var fint å melde meg på dette, forteller Harald Krohg fra Lommedalen, som deltok for første gang.

– Slipper å plage familien

Primus motor for løpet er daglig leder av Löplabbet i Sandvika, Geir Frykholm. Han kunne konstatere at det var et rekordstort antall løpere som deltok i år.

– I fjor var vi 18 som løp, og i år er vi 30, så dette blir en solid rekord, slår Frykholm fast.

– Men hva er det som for folk til å bryte opp fra ribbe og akevitt å begi seg ut på en maraton på 3. juledag?

– Det er vel kanskje nettopp at det er nok med ribbe og akevitt for folk. Dette er en unik mulighet for løpere å være ute og snakke med andre løpere. Ved å være med her får de gjort det de har lyst til å gjøre, og dermed slipper de å plage familien ved at de ikke får løpt, ler Frykholm.

– Dessuten er det en fin måte å få trimmet bort julematen på, fortsetter Frykholm.

VIDEO: Slik trener du hjemme i julen

Avslutter med gløgg

Ifølge Frykholm er distansen fra Löplabbet i Sandvika til Löplabbet i Ski ganske nøyaktig en fullverdig maraton, altså 42 kilometer.

– Hvor lang tid regner dere med å bruke?

– Det er noen her som ikke har løpt en så lang distanse før, så enkelte vil bruke opp mot fem timer. Jeg kommer til å fungere som en sweeper, og sørge for at ingen blir liggende igjen, ler Löplabbet-lederen

– Er det viktig at en slik løpetur blir mer enn en vanlig treningstur?

– Ja, for da blir det veldig sosialt også. Vi løper samlet, eller i hvert fall i puljer, og når vi kommer frem til Ski blir det boller og gløgg, avslutter Frykholm.

Les flere sportsaker fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.