Skip to main content

Trener endelig med landslagskollegene

Aleksander Aamodt Kilde trener med landslagskollegene igjen.

Aleksander Aamodt Kilde trener med landslagskollegene igjen.

Foto: Joakim S. Enger

Aleksander Aamodt Kilde (28) røk korsbåndet i januar, men trener nå med landslagskollegene igjen.– Det er helt rått å være tilbake, sier han.

Lommedalens IL-alpinisten, som vant verdenscupen i 2020, men dessverre røk korsbåndet i januar i år, bor i østerrikske Innsbruck, men trener i disse dager på Olympiatoppen i Oslo.

– Det er helt rått å være tilbake. Det er å trene med gjengen har jeg savnet mest. Å bo i Østerrike har sine fordeler, men det å ikke kunne være med laget eller familien, det kjenner du på. Jeg hadde første trening her fredag og det gir motivasjon, sier Kilde til VG.

Han forteller videre at opptreningen går fint, og anslår at han nå, treningsmessig, ligger på 90 prosent etter skaden som blant annet gjorde at han mistet VM i Cortina i fjor. Stjernealpinisten hadde også korona i oktober.

– Berg og dalbane

– Det siste året har vært en berg og dalbane. Det har vært helt vanvittig. Samtidig har det jo vært mye fantastisk som har skjedd under en vanskelig periode. Mange har hatt det tøft. Min familie og jeg har klart oss fint. Det går opp og ned i livet, og jeg er et godt eksempel på det, sier Kilde, som har OL som sesongens store mål.

Men noe tidspunkt for når han skal være i konkurranse igjen vil han ikke sette.

– Jeg tar det litt uke for uke og prøver å være smart. Men det er vanskelig, for man blir utålmodig. Kroppen funker, men man vet innerst inne at man trenger litt mer tid, sier Kilde til VG.

Sesongåpning for alpinistene er storslalåm 23. og 24. oktober i Sölden i Østerrike. Første fartsøvelse, der Aamodt Kilde er aller sterkest, er i Lake Louise i Canada fra 23. november.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.