Skip to main content

Tre lokale på topp 25 på norsk jubeldag

NY ÅTTENDEPLASS: Adrian Smiseth Sejersted ble nummer åtte i dagens renn i Val Gardena. Aleksander Aamodt Kilde ble nummer fem, mens Rasmus Windingstad ble 25.

Lommedalens Aleksander Aamodt Kilde ble nummer fem, Stabæk-alpinist Adrian Smiseth Sejersted nummer åtte og Rasmus Windingstad fra Bærums Skiklub nummer 25 da Norge hadde en jubeldag under super-G i italienske Val Gardena fredag.

Vant gjorde nemlig Aksel Lund Svindal fra Kjeller, mens Vinstra-alpinist Kjetil Jansrud ble nummer tre.

Smiseth Sejersteds åttendeplass er en tangering av hans nest beste plassering noensinne - han ble nemlig også nummer åtte i Lake Louise. Lenge lå det an til å bli en syvendeplass for Smiseth Sejersted, men fra startnummer 50 kjørte franske Johan Clarey inn til en sensasjonell fjerdeplass - og dyttet med det Smiseth Sejersted ned til åttende.

I mål var Stabæk-alpinisten 87 hundredeler bak Lund Svindal.

– Han har en herlig innstilling, og kliner til, sa ekspertkommentator Kjetil Andre Aamodt på NRK mens Smiseth Sejersted kjørte.

– Det er litt uryddig, han trenger mer erfaring, men har den reneste linjen på veien ned. Adrian har begynt å slå til på trening hver eneste dag, og etter hvert vil han begynne å sikre pallplasseringer, tror jeg, fortsatte Aamodt.

LES OGSÅ: – Fluorforbud bør gjelde for alle

– Bedre enn i fjor

Lommedalens Aleksander Aamodt Kilde ble altså nummer fem. Også han ble dyttet ned en plassering av Johan Clarey.

–  Jeg vil si jeg vant fjerdeplassen denne gangen, siden jeg er så langt fra pallen, sa Kilde til NRK etter rennet - da han fremdeles lå som nummer fire.

– Jeg er fire tideler bak, og det er tett bak meg. I dag kjører jeg ikke bra nok til å ligge der oppe heller. Jeg må være litt streng med meg selv igjen, men jeg føler jo forsåvidt at jeg har mer inne. Jeg blir litt passiv til tider, som gjør at jeg taper litt mye tid, fortsatte han.

 

IMPONERTE: Aleksander Aamodt Kilde.

Kilde sier at grunnteknikken er viktig i den italienske løypen, og at Norge sikrer så mange topplasseringer sier litt om at laget får til å holde en høy snittfart.

Han har også sikret en langt bedre sesongstart i år enn i fjor.

– Det er en god følelse. Jeg ble fire her i fjor, det var forsåvidt en bra start. Men jeg merker nå at jeg har mer balanse på det jeg gjør. Da kan jeg bli utfordret på andre forhold også, og det ser mer lovende ut enn hva det gjorde i fjor. Det er jeg veldig glad for, sa Kilde til NRK.

LES MER: Smiseth Sejersted med sterk åttendeplass da Jansrud vant

Traff port

Også Bærums Rasmus Windingstad sto på startstreken fredag. Han kjørte meget godt i begynnelsen av løypen. På den andre passeringen var han 57 hundredeler bak ledende Lund Svindal.

– Det er veldig bra, sa Aamodt.

– Han kjører godt.

Like før mål traff dessverre Windingstad en port, som bremset mye av farten.

– Men for en gjennomføring av Windingstad, sa kommentator Thomas Lerdahl.

– Han skal virkelig være fornøyd. Dette er kjempekjøring av Windingstad, det der var gøy.

I skrivende stund, mens de siste alpinistene er på vei mot mål, ligger Windingstad på 25. plass.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.