Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Tour de Bærum vil engasjere de yngste med «annerledes» langrenn

KLARE FOR TOUR DE BÆRUM: Fredag kveld begynte Tour de Bærum med Haslumsprinten, hvor blant andre Henrik Andersson (til venstre) og Lukas Fonn Søndergaard (til høyre) stilte til start. Tour-sjef Dag Helland Hansen håper helgens renn motiverer de unge deltagerne.

I helgen byr Tour de Bærum på annerledes langrenn for barn og unge. Håpet er at nye øvelser skal gjøre at flere driver med sporten lenger.

Haslum, Jutul og Jardar har gått sammen om å lage en minitour for barn og unge i Bærum.

Fredag begynte Tour de Bærum med Haslumsprinten på Skui. I dag fortsetter den med superprint og langrennscross, før det hele avsluttes med bakkeløpet Vestmarka rett ned på søndag.

Til forskjell fra den avsluttende bakkeetappen i Tour de Ski, som Tour de Bærum (TdB) innrømmer at de er inspirert av, går søndagens løp nedover og ikke oppover.

– Vi ser at barn synes det er gøy å kjøre bakker, hoppe og gjøre den slags aktivitet. Tanken er å gi dem litt morsomme renn i en litt annen setting, forteller Dag Helland Hansen, leder for hovedkomiteen i ski-touren.

LES OGSÅ: Far Eckhoff får æren for Fossums suksess

Vil holde på løperne

Målet med Tour de Bærum er å gi de yngste skiløperne en annerledes langrennsopplevelse, hvor det ikke bare er de med best kondisjon som kan vinne.

– Langrenn bør være genuint morsomt, for da tror jeg de holder på lenger. Det er bra for topp-idretten, men først og fremst for bredden og folkehelsen, som er viktigst, sier tour-leder Helland Hansen.

LES OGSÅ: Langrennstalent flyttet hjemmefra som 16-åring: – Går ikke for å bli nest best

Lørdag er det både langrenns-cross, hvor løperne må forsere forskjellige hindre i løypen, og supersprint, hvor arrangørene har latt seg inspirere av snøbrettøvelsen boardercross.

Selve indrefileten mener han likevel er søndagens nedoverbakkerenn.

– Det slo meg litt da jeg så på verdenscupsprinten i Drammen, de amerikanske utøverne var bedre nedover enn de norske. Derfor tenkte jeg at vi kanskje kunne starte med barna, så de blir bedre teknisk på ski, sier han.

Da langrennscross sto på programmet i Ungdoms-OL tidligere i vinter, kapret to lokale løpere de øverste plassene

Endring på barns premisser

Helland Hansen, som også sitter i skikretsen, forteller at han personlig gjerne ser at langrennssporten utvikler seg videre. Og skal den gjøre det, må det skje med barnene på laget, mener han.

– De liker å gjøre mye mer forskjellig på ski enn man kanskje gjorde i gamle dager, og de har stor glede av det. Så vi må få det ut i konkurransesammenheng. Skal man få endring må man spørre de unge hva de unge synes er bra, ikke de gamle utøverne, sier TdB-lederen.

Over 300 barn og unge, i hovedsak fra alderen åtte til 16 år, stiller til start i de fire rennene i helgen.

I tillegg er det en egen junior- og seniorklasse i søndagens renn.

INTERESSERT I SKI OG LANGRENN? DA KAN DET HENDE DU OGSÅ VIL LIKE DISSE SAKENE:

Barndomsrivalene håper på stafettjubel sammen i VM på hjemmebane

Magnus Bøe fortsetter å imponere – har tatt to VM-medaljer på to dager

Asker og Bærum slo Sverige og Canada i Ungdoms-OL

Aleksander og Nikolai gikk raskere enn Petter Northug 

Les flere artikler