Skip to main content

Tok over ledelsen i verdenscupen

Sturla Holm Lægreid tok sin syvende verdenscupseier i dagens jaktstart Östersund. Bildet er fra et annet renn.

Sturla Holm Lægreid tok sin syvende verdenscupseier i dagens jaktstart Östersund. Bildet er fra et annet renn.

Foto: Manzoni/IBU

Sturla Holm Lægreid (24) fra Bærums Skiklub vant dagens jaktstart og tok dermed over ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

Holm Lægreid lå 1.05 bak inn til siste skyting. Ut fra skyting hadde han plutselig over 16 sekunder ned til nestemann etter å ha fått ned alle blinkene på 23,6 sekunder. Den ledelsen ga han aldri fra seg, og tok dermed over ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

– Kjenner på litt nerver

Sturla Holm Lægreid (24) fra Bærums Skiklub og Johannes Thingnes Bø kjemper en knallhard kamp om sammenlagtseieren i verdenscupen. Før jaktstarten var det Thingnes B som ledet an. 

Under fredagens sprint i Östersund ble Holm Lægreid nummer 6. Thingnes Bøe kom på plassen bak. Det bidro til at BSK-løperen tok inn to poeng i verdenscupsammendraget. Etter jaktstart-seieren skiller det nå ett poeng mellom de to i sammendraget, med Lægreid i føringen. 

– Jeg kjenner på litt nerver og press, men jeg føler at jeg har ingenting å tape. Jeg er på en måte i min første sesong, og hvis jeg tar kula så er det bare en bonus. Hvis ikke, kan jeg prøve neste år eller året etter, sier Lægreid til VG.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.