Skip to main content

Tøff kveld for bandylagene

Både Høvik, ØHIL og Stabæk fikk det tungt onsdag.

Foto: KARL BRAANAAS

Både Stabæk. Øvrevoll Hosle og Høvik måtte se motstanderlaget juble for seier onsdag kveld.

SOLBERG - STABÆK 4-3

HØVIK - DRAMMEN 2-8

MJØNDALEN - ØVREVOLL HOSLE 7-0

– Vi er egentlig godt fornøyd med hele kampen, men vi slipper inn litt form mange mål, lette mål, og slipper jo inn tre på ti minutter, noe som er helt unødvendig. Men vi holder fysisk hele kampen ut, noe som er positivt. Vi spiller bra, og klarer oss greit, sier Høviks assistenttrener og bandysjef Jørn Follesø.

 Høvik fikk nemlig en skrekkelig start målmessig hjemme mot Drammen onsdag. 11 minutter tok det bortelaget å ta ledelsen 3-0 - og etter et kvarter satt gjestenes fjerde.

Kampen jevnet seg noe etter dette, og Høvik løftet spillet sitt, selv om Ullevål fortsatte å skape de største sjansene før pause. Samtidig hadde både Lasse Karppinen og Maxim Pyanov brukbare muligheter for Høvik like før hvilen - men vi fikk ikke flere mål før pause.

Forventet ikke poeng

Etter pause økte Drammen til 5-0, før Høvik reduserte, gjennom Karppinen. Og etter et nytt Drammen-mål reduserte Høvik på ny - William Gaptjern Ravn satte 2-6.

Dessverre for Høvik ble det litt for tøft det siste kvarteret, og det var Drammen som scoret de to siste målene i kampen - som til slutt endte 2-8.

– Det er tøft å jage etter den starten?

– Ja, og Drammen slipper seg nedpå litt også, og det er klart kanskje det er litt av det som gjør at vi kommer inn i kampen igjen. Det var kanskje ikke i dag vi forventet poeng, men vi ser på vårt eget spill, og det er positivt i dag, sier Follesø, vel vitende om at lagets to neste runder er mot Ullevål og  Øvrevoll Hosle - lagene på plassene rett foran Høvik. 

– Annen inngang

Også Øvrevoll Hosle tapte nemlig onsdag. De grønne og hvitkledde bæringene tok turen til Mjøndalen, for kamp mot det eneste laget de har slått så langt denne sesongen. 

Denne gang gikk det imidlertid ikke veien for ØHIL - Mjøndalen scoret fire ganger før pause og tre ganger etter, og vant kampen 7-0.

– Det var jo, for vår del, en litt annen inngang på kampen, ettersom dette er den eneste motstanderen vi har slått. Det gjør jo noe med håpet og optimismen i garderoben. Samtidig kjenner vi vår plass , vi vet at det er tøft å vinne på ny, sier ØHILs spillende trener Eivind Thorne.

Han opplever at laget henger delvis med i første omgang, og at laget hadde troen på at de kunne snu dette, selv om Mjøndalen scoret 4-0 rett før pause. Bruntrøyene pådro seg også et rødt kort, og måtte spille andre omgang med en mann mindre på banen. 

– Det gir oss litt håp, også etter at de får et par utvisninger i andre omgang - i en kort periode er de tre mann mindre på isen. Vi prøver å ta over styringen, men vi har skikkelig stang ut, det vil seg ikke, sier Thorne.

– Da tar Mjøndalen oss på brudd.

Hat trick holdt ikke

Også Stabæk tapte onsdag - borte mot Solberg - og det på tross av tre scoringer fra lagets angresspiller Björn Buskqvist.

Svensken sendte Stabæk i føringen etter bare to minutter, men Solberg svarte nådeløst, og snudde kampen til 3-1.

Buskqvist reduserte til 3-2 fem minutter før pause, og utlignet til 3-3 åtte minutter etter - bare for å se Sondre Bratvold Kristoffersen og Solberg avgjøre kampen til 4-3 en drøy halvtime før slutt.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.