Skip to main content

To svake perioder ødela for Asker Aliens

BARE NESTEN: Til tross for to gode perioder endte til slutt lørdagens kamp mot Gimle med tap for Ingrid Selvik (til venstre) og resten av Asker Aliens. Bildet er fra en tidligere kamp.

Asker Aliens holdt tidvis godt følge med Gimle, men de tapte til slutt 59-80 for bergenserne.

Asker Aliens - Gimle 59-80

Asker Aliens koblet et visst grep om 4. plassen i kvinnenes eliteserie da de slo naborival Sandvika sist helg, men de fikk det tyngre hjemme mot andreplasserte Gimle lørdag ettermiddag.

Til slutt vant bergenserne med 21 poeng i Leikvollhallen.

– Akkurat i dag har vi ingen problemer med å innrømme at Gimle var det beste laget, sier Asker-trener Jan Henrik Nygaarden.

– Mer enn 20 poengs differanse høres mye ut, men ser man på selve kampen, var det ikke så ille, fortsetter han.

Skryter av motstandernes forsvar

Ut fra forutsetningene var nemlig Nygaarden fornøyd med Asker Aliens' prestasjoner.

– Vi fikk to forfall i morges, så vi hadde bare åtte stykker. Det gledelige med det er at flere fikk muligheten, og at samtlige noterte seg for poeng, sier han.

Lagene fulgte hverandre tett i åpningen, og Asker lå bare to poeng bak ved slutten av første periode.

I andre periode viste derimot gjestene fra Bergen hvorfor de kun står med to tap til nå denne sesongen. Gimle dro ifra, og ved halspilt kamp hadde de økt ledelsen sin til 13 poeng.

– Vi kom bakpå i andre periode. Litt av grunnen til det er at Gimle er et bra lag som spiller godt i forsvar og presser oss når vi går fremover, forklarer trener Nygaarden.

– Kan slå dem

Asker Aliens klarte å mobilisere nye krefter inn mot den tredje perioden, som de også vant med ett poengs margin

– Både da og i første periode viser vi at vi kan spille jevnt mot Gimle, som var en av to favoritter til gullet før sesongen, sier trener Nygaarden.

– Og kan du spille jevnt mot et lag, kan du også slå dem, legger han til.

I den siste perioden holdt Asker Aliens følge en stund, men en sen utvisning tok piffen ut av hjemmelaget, som måtte se at Gimle til slutt tok en klar periodeseier med sifrene 24-15.

– Vi ga litt opp på slutten etter utvisningen på Ingrid Selvik, innrømmer trener Nygaarden.

– Vi sliter dessverre med å spille bra og å holde et høyt trøkk gjennom fire perioder. Det er noe vi er nødt til å jobbe videre med, sier han.

Ønsker å revansjere tapet

Kampen endte med et surt 59-80-tap for Asker Aliens, men Nygaarden og laget hans får muligheten til å revansjere nederlaget allerede i helgen som kommer.

– Om en uke drar vi til Bergen for å møte dem der, så da får vi en ny sjanse. Det blir en tøff helg med matcher både mot Gimle og Ulriken, sier han.

Mens Gimle har kontroll på andreplassen bak den ubeseirede serielederen Ullern, er Ulriken laget som ligger på bronseplass, to poeng foran Asker Aliens.

Gimle møter Sandvika i Bærum Idrettspark i morgen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.