Skip to main content

To gullhelter forlater Frisk Asker

Garrett Thompson forlater Frisk Asker til fordel for slovakisk ishockey. 

Garrett Thompson og Kyle Bonis var blant Frisk Askers beste poengplukkere i gullsesongen. Nå forsvinner de. 

De to spillerne har skrevet under for den slovakiske klubben HKM Svolen, melder Frisk Asker på sine hjemmesider. 

Ser man på poengstatistikken for gullsesongen, er det heller ikke noen ubetydelige spillere som nå forsvinner. Kyle Bonis og Garrett Thomson banket inn mål og poeng, og endte på henholdsvis første- og tredjeplass på poengstatistikken til Frisk Asker. Veteranen Anders Bastiansen skilte de to.

De to spillerne hadde begge en ettårskontrakt med Frisk Asker, og det var ikke uventet at de kom til å forsvinne fra norsk ishockey.

Ingen dramatikk

Ole Gerhard Haug er daglig leder i Frisk Asker, inntil Nicolay Sørensen tar over senere i år. Haug sier at det ikke er noen dramatikk i at de to nordamerikanerne forsvinner fra Askerhallen etter gullsesongen.

– Det er veldig ofte at Norge er et springbrett for spillere som ønsker seg til en bedre liga i Europa. Har du gjort det bra i Norge, så forsvinner de ofte til bedre klubb og en større liga. Det ser vi hvert år, og det er ikke bare i Frisk det skjer, sier Ole Gerhard Haug.

– Det er også noe vi forteller nye spillere som vi snakker med. At Frisk Asker og norsk ishockey er et bra sted å starte i Europa med tanke på karriereutvikling, sier Haug.

Kyle Bonis forlater også Frisk Asker.

I et større intervju med Budstikka i NM-sluttspillet, sa Thompson følgende:

– Jeg trives veldig godt her i Asker og Frisk. Og jeg vil selvfølgelig vurdere klubben igjen neste sesong, hvis det blir aktuelt. Men jeg har fortalt agenten min at jeg kun vil fokusere på sluttspillet nå. Likevel er målet mitt alltid å spille på det høyeste nivået, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.