Skip to main content

Telenor vil ikke sponse Stabæk

SKUFFET: Anne Karin Dybsjord, sponsorsjef i Stabæk, skulle gjerne hatt med Telenor videre som sponsor. FOTO: KARL BRAANAAS

Fotball. Telenor var generalsponsor for Stabæk. Nå har telegiganten besluttet å trekke seg ut av fotballklubben.

– Det er klart at det er et stort problem når vår største sponsor velger å trekke seg ut. Vi må finne en erstatter for dem, og det er ikke gjort i en håndvending, sier sponsorsjef i Stabæk, Anne Karin Dybsjord. Det er to uker siden det ble klart at Telenor trakk seg ut.
Dybsjord legger ikke skjul på at de gjerne skulle hatt med telegiganten videre.
– De var vår generalpartner, og de var inne med en bra sum penger. Det var den største sponsoren vi hadde, sier Dybsjord.
Hun ønsker ikke å gå inn på hvor mye penger som nå blir borte som en følge av at selskapet trekker seg.
– Men det er klart vi er skuffet over at Telenor trekker seg som sponsor. Vi synes det er trist at de ikke vil bli med oss til Nadderud, sier hun.
Selskapet hadde selvfølgelig arenanavnet (noe de fortsatt har) på Fornebu, samtidig som de hadde navnet sitt på skulderne på drakten.

Ikke fornyet

Petter Svendsen, sponsorsjef i Telenor, sier at Telenor ikke har brutt med Stabæk.
– Det vi har gjort, er å ikke fornye den avtalen vi hadde. Vår avtale med Stabæk var en del av og sterkt knyttet opp mot arenaen. Da det ble klart at Stabæk ikke lenger skulle spille i Telenor Arena, var det ikke lenger aktuelt for oss å samarbeide med dem som tidligere, sier Svendsen.
– Den avtalen vi hadde med Stabæk/arenaen inneholdt en masse elementer, som slike avtaler gjør. Når de ikke klarte å levere i henhold til avtalen, ble Telenor fristilt fra avtalen, sier Svendsen.
– Vurderte dere å bli som sponsor for Stabæk da de flyttet tilbake til Nadderud?
– Vi vurderte det, men det er igjen snakk om å bryte med eksisterende strategier i Telenor. Vi har i mange år sponset en klubb i hver region: Tromsø i nord, Rosenborg i Midt-Norge, Vålerenga i Oslo/sentralt og Start på Sørlandet. Det vil vi fortsette med, sier Svendsen.
– Vil dere fortsatt være en sponsor for Telenor Arena på Fornebu?
– Jeg kan ikke si noe om det nå. Vi er fortsatt i en dialog med eierne av arenaen, Euforum, sier Petter Svendsen.
Eiendomsselskapet Bulk Eiendom går nå inn som én av to hovedsamarbeidspartnere i Stabæk.
– De går inn med en treårsavtale med klubben, og det er vi kjempefornøyd med, sier Dybsjord.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.