Skip to main content

Tar pause fra fotball

Janne Stange vet ikke om det blir noe mer toppfotball på henne, hverken på banen til hennes arbeidsgiver Fotballforbundet eller på andre baner i Norge. FOTO: EVA GROVEN
Janne Stange vet ikke om det blir noe mer toppfotball på henne, hverken på banen til hennes arbeidsgiver Fotballforbundet eller på andre baner i Norge. FOTO: EVA GROVEN

Janne Stange sliter med motivasjonen og har bestemt seg for å ta permisjon fra A-lagsspill frem til sommer- ferien. Stabæk håper hun kommer tilbake.

– Akkurat nå føler jeg at jeg ikke får like mye ut av fotballen som det jeg legger inn i den. Så derfor har jeg bestemt meg for å ta en pause. De siste to årene har jeg vurdert å slutte, men har valgt å fortsette. Men nå er ikke motivasjonen til å fortsette der lenger, sier Janne Stange.

Fikk fri en uke

24-åringen som kom fra Asker da Stabæk Fotball Kvinner ble dannet før jul 2008, har ikke vært på banen for Stabæk etter at hun ble byttet ut ved pause i serieåpningen mot Arna-Bjørnar.
Forrige helg var ikke spilleren som spilte fra start i alle kampene i 2009 engang på benken og Stange hadde også blitt innvilget fri hele uken i forkant av hjemmekampen mot Fløya.
– Ja, det stemmer. Hun var ikke med i lagoppstillingen mot Fløya fordi hun hadde fått fri, svarte hovedtrener Roger Finjord på onsdag Budstikkas spørsmål om hvorfor Janne Stange ikke var med i troppen sist helg.
Dagen etter ble Stange og klubben enige om at hun skulle få permisjon fra A-laget frem til sommeren.
– Vi skal snakke sammen etter sommeren. Inntil da er hun ikke med i A-troppen, men jeg regner med at hun kommer til å trene litt med rekruttlaget, sier Richard Jansen, sportslig leder i Stabæk Fotball Kvinner.

Mye egentrening

Selv om Janne Stange de neste månedene ikke kommer til å trene sammen men Stabæks eliteserielag kommer hun ikke til å ligge på latsiden når det gjelder fysisk fostring.
– Jeg kommer til å trene mye på egen hånd, dessuten kommer jeg til å spille cageball, forteller Stange.
Cageball spilles på en kunstgressbane med et én meter høyt vant rundt. Over vantet er hele banen kledd med et fire meter høyt nett. Målene på banen kan justeres i tre forskjellige størrelser, slik at man står fritt til å spille både med og uten keeper. Banen er 23 meter lang og 15 meter bred, dekket består av den nyeste typen kunstgress.
– Det er kjempegøy, smiler Janne.
Like gøy har det ikke vært for Stabæk-spilleren å fortelle klubben at hun trenger en pause på grunn av motivasjonsproblemer.
– Det har ikke vært noe gøy dette her, nei. Men jeg er sikker på at den løsningen vi nå har kommet frem til er best både for Stabæk og meg, avslutter hun.
Stabæks hovedtrener Roger Finjord har ikke gitt opp å få Janne Stange tilbake på banen i eliteserien.
– Jeg håper virkelig hun fortsetter etter denne pausen. Hun har hatt en flott utvikling gjennom vinteren og er en spiller vi i Stabæk absolutt vil ha med videre, sier Finjord.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.