Skip to main content

Tap tross god opphenting

Ett tap og én seier: Amerikanske Mike Bruesewitz         (25) satt mange poeng i helga, men søndag ble det tap.FOTO: TRINE JØDAL
Ett tap og én seier: Amerikanske Mike Bruesewitz (25) satt mange poeng i helga, men søndag ble det tap.FOTO: TRINE JØDAL

Bærum Basket tapte sin andre kamp under åpningshelgen i basket.

Frøya Basket - Bærum Basket 76-68

I deres andre kamp i årets åpningshelg i BLNO sto Frøya basket på andre siden av parketten for Bærum basket i Haukelandshallen.

Bærum startet årets sesong på godt vis med den oppskriftsmessige seieren mot Eidsvoll lørdag.

Men mot vertene Frøya fra Bergen ble det tap, til tross for en god opphenting i den 3. perioden.

– Jeg er fornøyd med mye i dag. Vi havnet litt bakpå fra start og måtte kjempe hele veien for å holde følge, og det tok mye krefter. Likevel klarte vi å holde på det sånn nogenlunde, sier Bærum-trener Lars Gunnar Sønsteby til Budstikka.

LES MER: Bærum Basket med oppskriftsmessig seier i sesongåpningen

Bærum scoret det første poenget, men det var Frøya som tok initiativet i den første perioden. Bærum sto lenge med sine to poeng, mens Frøya dro gradvis ifra. Likevel kom Bærum noe nærmere inn mot den første pausen, og da sto det 18-13 i favør Frøya.

Bærum fortsatte å slite med å sette poengene i angrep, og klarte heller ikke plukke mange returer. Bærum kom på et tidspunkt noe nærmere før Frøya igjen rykket ifra og ledet 28-21 etter drøyt halvspilt periode.

Da 2. periode var ferdig hang fortsatt Bærum litt etter, men var fremdeles på skuddhold med stilling 37-30 til Frøya.

Bærum fikk det ikke helt til å stemme i de 3. perioden heller. Et lite lyspunkt var lagets nyervervelse Mike Bruesewitz som etter halvspilt 3 periode hadde satt tolv poeng. Med det var han også Bærums toppsccorer, men laget lå fortsatt under med 49-36.

Kom tilbake

Likevel sørget en solid opphenting, blant annet anført av nevnte Bruesewitz, Stian Mjøs og Sigurtor Sigurtorsson, for at det sto 53-51 før den siste perioden.

LES MER: Mike (25) reiser jorden rundt på ettårskontrakter: – Jeg er alltid én skade unna arbeidsledighet

Selv om det var jevnt, klarte Bærum å tilrive seg et lite initiativ halvveis i den siste perioden. Da sto det plutselig 63-60 til gjestene fra Bærum.

Med drøye to minutter igjen på klokka ledet hjemmelaget Frøya 69-65. De fortsatte bare å øke, og kunne til slutt ta med seg seieren, og Sønsteby mente grunnen til det var at Bruesewitz måtte sette seg på benken etter å ha pådratt seg sin femte feil.

– Det forandret hele kampbildet for vi var ganske avhengig av han. Jeg mener det var en altfor streng avgjørelse. Man må få lov til å vise litt følelser, forklarer Sønsteby.

Totalt sett er treneren greit fornøyd med åpningshelga, selv om det var surt å tape mot Frøya.

– Kampen lørdag var vi egentlig nødt til å vinne. Vi fikk det vi skulle, men det er jo litt bittert at vi ikke klarte å dra i land seieren i dag. Vi fikk i hvertfall bevist at vi kan henge med en av favorittene, sier Sønsteby.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.