Tanum-ryttere deltar i EM i dressurridning

TREDJEPLASS: Alexandra Andresen og hingsten Belamour på premieutdeling i Ermelo, der de tok tredjeplassen i hingsteklassen. Nå er hun klar for EM-start med hesten Empire, som hun tok en fjerdeplass med i nordisk mesterskap i juni.

TREDJEPLASS: Alexandra Andresen og hingsten Belamour på premieutdeling i Ermelo, der de tok tredjeplassen i hingsteklassen. Nå er hun klar for EM-start med hesten Empire, som hun tok en fjerdeplass med i nordisk mesterskap i juni. Foto:

Alexandra Andresen varmet opp med to tredjeplasser under unghest-VM. Nå er både hun og Elisabeth Fjornes på plass i Nederland med resten av det norske landslaget.

DEL

Ungrytter Alexandra Andresen og juniorrytter Elisabeth Fjornes er på plass i Roosendaal i Nederland for å delta i de aldersbestemte klassene i europamesterskapet i dressurridning. Andresen tok oppvarmingen i unghest-VM i Ermelo, der hun tok to bronsemedaljer i klassen for årets hingst.

– Det var veldig gøy, Belamour viste seg veldig fint, sier Andresen. Hun skal ri en annen hest under årets EM.

LES OGSÅ: Hans Bauer (44) drømmer om EM

Grønn hest

Under oppkjøringen til EM ble Belamour halt grunnet feil sko. I frykt for at en gammel skade var tilbake, valgte Andresen å stille med en annen hest i mesterskapet. Da det ble klart at Belamour var i form, var det for sent å bytte. Dermed er det hesten Empire som skal være Andresens EM-makker.

– Han er den minst erfarne hesten jeg har, dette er hans første år på dette nivået, sier hun.

I nordisk mesterskap i juni viste riktignok Empire gode takter, og ekvipasjen tok en 4. plass sammenlagt. Andresen håper at de skal nå finalen i EM.

– Empire er en urutinert hest. Da rir vi ikke alltid feilfrie programmer, og det koster.

Empire får nå godt stell med daglig massasje for å holde seg i fin form. Han er en veldig følsom og skjør hest, men i god form, forteller Andresen. Hun håper på at det norske laget skal gjøre det bra, målet er å være blant de åtte beste lagene.

– I 2013 var vi ikke langt fra en bronsemedalje, så vi satser på det beste, sier hun.

LES OGSÅ: Fikk Cheeky i bytte mot en bil

Trener med høyttalere

I juniorklassen skal Elisabeth Fjornes og hesten Maserati i ilden. Det har ikke blitt mye hesteløs ferie på Fjornes i år. Sommeren er brukt til å gjøre Maserati trygg på høyttalere.

– Under nordisk mesterskap i juni ble det mye tull de siste dagene, noe som gikk ut over resultatet, sier Fjornes.

Mye lyd og store høyttalere skremte hesten, og Fjornes forteller at de har trent mye for å unngå at det skal skremme ham også under EM.

– Vi testet på et stevne for to uker siden. Da gikk det veldig fint, sier Fjornes, og legger til at Maserati er i fin form.

Også hun satser på å nå til finalen. Da må hun være en av de 18 beste av 80 startende.

– Medalje har jeg ikke tenkt på, jeg rir mot finalen, så tar vi det andre etterpå.

Fjornes legger til at Maserati absolutt har potensial til å plassere seg i toppen hvis alt klaffer.

Artikkeltags