Skip to main content

Syv lokale idrettsutøvere kjemper om å bli Årets navn

Tiril Kampenhaug Eckhoff med fire gull, en sølv og en bronse i VM i 2021. Nå kan hun bli Årets navn på Idrettsgallaen.

Tiril Kampenhaug Eckhoff med fire gull, en sølv og en bronse i VM i 2021. Nå kan hun bli Årets navn på Idrettsgallaen. 

Foto: Manzoni/IBU

Hele syv idrettsutøvere fra Asker og Bærum er med i kampen om å bli Årets navn på Idrettsgallaen. 

Asker og Bærum har alltid vært kjent for å fostre gode idrettsutøvere. Når det norske folk nå skal avgjøre hvem som blir «Årets navn» i 2021 på Idrettsgallaen i januar, er det hele syv utøvere fra Asker og Bærum som er blant de nominerte.

Skiskytterne Tiril Kampenhaug Eckhoff fra Fossum IF og Sturla Holm Lægreid fra Bærums Skiklub er begge nominert. De vant begge fire VM-gull i VM i Pokljuka og Eckhoff vant i tillegg verdenscupen sammenlagt.

Det var selvfølgelig også vanskelig for juryen å komme utenom tennisspilleren Casper Ruud. Snarøya-spilleren, som også ble årets idrettsutøver i Asker og Bærum, har slått seg opp i den ypperste verdenseliten i tennis i 2021, med blant annet fem turneringseiere.

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen var som vanlig nominert. Selv om sjakkspilleren fra Lommedalen sviktet rett før nyttår i VM i både hurtig- og lynsjakk, men vant rett før det VM i langsjakk suverent.

 Tre mestere

Det norske kvinnelandslaget i håndball vant VM suverent rett før jul, og på det laget spilte det tre kvinner som alle begynte karrierene sine i Bærum. De tre var Henny Reistad og tvillingsøstrene Sanna Solberg-Isaksen og keeper Silje Solberg. De var nominert i regi av å spille på kvinnelandslaget.

Til sammen 16 idrettsutøvere var nominert, og vinneren vil bli presentert på Idrettsgallaen 8. januar. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.