– Vi har kommet godt på vei. Det er kjørt på nesten 3.000 kubikk med masse og har vært kjørt 100 timer gravemaskin. Men fortsatt gjenstår mange timer dugnad, sier Aabech i Bærum og Omegn Cykleklubbs (BOC) nystartede BMX-gruppe.

LES OGSÅ:

Dette er den nye sykkeltrenden

– Ingen ritt i nærheten av dette 

De bygger en BMX-bane på grusbanen nedenfor Bryn skole. BMX-banen er en del av sykkelparken i området som er et satsingsprosjekt for flere grupper i BOC.

Over 3 mill.

Til sammen skal sykkelklubben utvikle anlegg for 3,2 millioner kroner. Prislappen på BMX-banen er 1,47 millioner kroner. I tillegg skal det bygges klubbhus for 1,74 mill.

– BMX-banen har kommet lengst. BMX er en rekrutteringsplattform for sykkelidrett på tvers av idrettsgrener. Man kan begynne når man er fire år. Så fort banen er ferdig har vi aktivitet fra barn på fire år og oppover, sier Aabech.

LES OGSÅ:

Eks-skiløper satte rekord i Vestmarkrittet 

BMX-banen skal inneholde startbakke, tre store svinger og hoppe-kuler.

– Banen blir litt over 300 meter lang. Det gjør at den blir godkjent som nasjonalt anlegg, vi får lov til å kjøre statusritt som NM, norgescup og så videre, sier Aabech som har reist til Moss, Råde og Fredrikstad for å kjøre BMX.

 

– Familievennlig

– Dette er en fantastisk familievennlig idrett og en stadionidrett på lik linje med fotball og annet. Man får engasjert familien.

For to år siden tok han kontakt med BOC for å høre om de kunne være interessert i å starte med BMX i klubben.

– Det hadde de veldig lyst til, men trengte en ildsjel.

I fjor høst var det mellom fem og syv faste barn på en liten bane Aabech & Co har laget på Bryn.

LES OGSÅ:

BMX-stjerne til Silicon Valley med kamera-nyvinning 

– De har blitt så flinke at det begynner å bli kjedelig. De gleder seg veldig til at den store banen er klar. Ti barn går og venter spent, mens foreldre står med spade og oppbrettede ermer og prøver få dette til å skje.

BMX-entusiasten håper de skal klare å tiltrekke seg 30–40 rekrutter når de setter i gang for alvor ved skolestart.

 

– Da vil vi kjøre i gang med organisert trening.

Han påpeker at hele anlegget ikke er klart til skolestart.

– Målet er å ha banen slik at den kan sykles på. Vi kommer til å mangle startgate, lysanlegg og siste finish. Vi håper mange lokale vil oppdage denne banen.

– Fantastisk for klubben

BMX-banen fikk 562.000 kroner i spillemidler da Akershus fylkeskommune offentliggjorde årets fordeling for under en uke siden.

Jon Gravdal er BOCs prosjektleder for sykkelparken.

– Dette blir fantastisk for klubben. Vi kaller det Bryn Sykkelpark. Vi får et klubbhus, BMX-bane og terrengløyper. I tillegg har vi lansert noen ideer knyttet til sykkelopplæringsbane for barn overfor kommunen, men så langt er dette bare ideer, sier Gravdal.

LES OGSÅ:

– Syklister med dyrt utstyr har en tendens til å «glemme» trafikkreglene 

Klubbhuset skal stå klart i 2017.

 

– Vi har aldri hatt klubbhus – til tross for at klubben ble stiftet i 1968. Det vil bety veldig mye for oss som sykkelklubb. BMX-banen blir den første i Oslo og Akershus. Det er ganske utrolig at det ikke finnes noen bane her før nå. Den vil gi et veldig løft for klubben. Vi får inn barn fra seks-årsalderen og får en ny aktivitet i klubben.