Asker-syklisten satset ikke som aktiv syklist før etter videregående, men 22-åringen lå ikke på latsiden da han først bestemte seg.

På besøk hos sin mormor i Torrevieja ble Hjorth kjent med en spansk syklist, og kom seg deretter med på et spansk lag.

Nå har han bodd i Spania i tre år og har funnet seg godt til rette like utenfor Madrid. Her sykler han på samme lag som Elias Angell Spikseth.

LES OGSÅ:

Vegard Stake Laengen får sjansen i Paris-Nice

Asker Cycleklubb reagerer på kommunens velodrom-skepsis: – Sender ut rart signal

Ja til velodrom i Asker 

Flytende spansk

– Jeg snakker mer eller mindre flytende spansk nå. Det er det språket det for det meste går i på laget, sier Hjorth til Budstikka.

Livet som landeveissyklist i Spania har sine klimatiske fordeler i forhold til å trene og bo i Norge.

– Jeg er lenge borte hjemmefra, og det kan bli litt kjedelig, men dette er optimalt med tanke på syklingen og treningsarbeidet. Madrid er også ganske sentralt, så det er enkelt å komme seg hjem til Norge.

Godt organiserte

Til tross for at han «bare» sykler for amatørlaget EC Cartucho er det ikke tvil om at spanjolene vet hvordan de både skal organisere lag og arrangere sykkelritt. Sykling er stort i Spania. Politiet sperrer veier selv når det bare er amatørene som skal sykle.

– Det er dermed ingen møtende trafikk, og det kan også bli en god del publikum. Det er flere og bedre lag, i tillegg til at det er mange ulike poengkonkurranser man kan vinne på hvert ritt. Da er det kulere å være med, fortsetter Hjorth, og han understreker samtidig at nivået på rittene er det lite å si på.

– Det er et veldig høyt nivå på rittene. Vi sykler mot farmerlagene til de ulike profflagene, forklarer syklisten.

Fri rolle

Hjorth har en fri rolle på laget, og sier at han har blitt tatt godt hånd om. Kjører man godt blir det også lagt merke til, og han beskriver et helproft opplegg når det kommer til støtteapparatet i sykkellaget.

– Vi har en massør på laget, og når man er ute på ritt spiser man alltid sammen på hotellet. Vi har med oss både mekaniker og følgebil, så jeg vil si at det er skikkelig proft, forteller Asker-gutten.

Han anbefaler på det sterkeste at yngre norske syklister tar sjansen og flytter sørover. I Spania får unge norske syklister muligheten til å sykle mange ritt.

Base i Spania

– Jeg har vel lest at Atle Kvålsvoll ønsker å ha en base i Spania for yngre norske syklister. Det tror jeg hadde vært bra både med tanke på trening og konkurranser.

Oppkjøringen før årets sesong har gått etter planen. Etter flere treningssamlinger og et par ritt føler Hjorth seg klar for en ny sesong.

– Jeg føler at jeg er godt i rute. Målet mitt er hele tide å forbedre seg litt hver dag og gjøre hver dag så bra som mulig, sier syklisten.

Vil leve av syklingen

På kort sikt ønsker han å gjøre det godt i norgescuprittene han skal delta i når han kommer hjem til Norge i april.

Hovedmålet på litt lengre sikt er å komme inn på et kontinentallag, men han ser ikke på det som veldig sannsynlig før neste sesong.

– Drømmen er jo til slutt å bli så god at man kan leve av syklingen, så håper jeg å kjøre så godt at jeg kommer meg inn på et kontinentallag til neste år, forteller syklisten.