Skip to main content

Svekket Bærum tapte historisk hjemmekamp

Bærum-trener Ola Gravem Knutsen måtte se sine jenter tape mot Bergen søndag.

Foto: KARL BRAANAAS

Bærum Basket tapte sin første hjemmekamp etter navnebytte fra Sandvika. En svak andreperiode ødela sjansene til de blåkledde, som var uten flere nøkkelspillere.

Journalist: Even Lübeck

BÆRUM BASKET-BERGEN ELITE 62-76

Det ble tungt for et Bærum-lag uten Uzoma Ifejilika, Josefin Winther, Kristina Rødningen, Shiba Ahmadi og Edel Sofie Øverli mot Bergen Elite søndag i lagets første hjemmekamp denne sesongen.

Bærum ledet både 2-0 og 4-2, men derfra og ut handlet det meste om Bergen Elite. De ledet «bare» 17-15 etter de første ti, men stakk ifra i den andre perioden og ledet 46-33 til pause.

– Det var noe likt som i andreperioden vi hadde mot Ullern forrige helg. Vi er for lite skjerpet og med for lite intensitet og tilstedeværelse defensivt. Og det gjorde at Bergen i dag, som med Ullern forrige helg, fikk ta med seg en komfortabel ledelse til pause, sier Bærum-trener Ola Gravem Knutsen. 

Manglet spillere

Bærum nærmet seg etter pause og var bare åtte poeng bak (48-56) med 12 minutter igjen, men Bergen Elite holdt unna og vant 76-62. 

– Vi mangler som du nevner sentrale spillere, og det gjør noe med både balansen og bredden i laget. Defensivt så er vi svært varierende, og for lite disiplinerte i det som skal gjøres. Og det gjør store utslag i 2. periode når Bergen bygger seg opp til 13-poengsledelse, sier Gravem Knutsen. 

Tapet gjør at Bærum har åpnet sesongen med tre tap på tre kamper.

Julie McCarthy var banens beste med 27 poeng og hele 19 (!) returer. Likevel kunne hun ikke hindre tap i sin andre kamp som Bærum-spiller.

– Vi spiller svakt i dag, både offensivt og defensivt. Det er en refleksjon av manglende fokus og for lite spillere på trening. Vi har mye å jobbe med, men når brikkene faller på plass så kommer Bærum til å se ut som et helt annet lag enn det vi viste i dag. Det er en måned til neste kamp og vi skal bruke denne tiden til å spille oss sammen til et lag. Vi kommer sterkere tilbake, sier McCarthy.

- Offensivt var Julie med sine 27 poeng solid, men vi er avhengig av at flere melder seg på, sier Gravem Knutsen.

For få på trening

Gravem Knutsen forteller at de får inn en ny import 18. oktober. Flere må komme på trening, sier treneren.

- Vi må ha en treningsperiode med stabilitet og kvalitet og med alle til stede. Neste kamp for vår del er 10 november, så vi får bruke tiden godt fram til da.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.