Skip to main content

Surt Frisk Asker-tap: – Å være frustrert etter å bare ha tapt med ett mål, er et godt tegn

Frisk Askers Alex Lavoie har nettopp satt pucken i mål - og sendt Frisk i ledelsen mot Biel. Men sveitserne har snudd kampen.

Karl Braanaas

Frisk Asker gjorde en meget god kamp, men det holdt bare nesten mot Biel fredag.

FRISK ASKER - EHC BIEL BIENNE 2-3

– Jeg er frustrert. Som jeg etter tapet i Biel – vi møtte et veldig, veldig bra lag. For oss som klubb og organisasjon, å sitte her nå etter to kamper mot Biel, og være frustert og sint for å ha tapt med ett mål mot dem i to kamper, det er et godt tegn for oss, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland.

Klubbens første hjemmekampen i Champions Hockey League, mot Biel, var nemlig av det gode slaget for Frisk Asker. Tigrene tok da også ledelsen i andre periode - gjennom Alex Lavoie, og selv om Biel snudde kampen noen minutter senere, var Frisk tidvis det bedre laget i både andre og tredje periode. Mikkel Seiergren Christiansen utlignet for Frisk elleve minutter før slutt, men to minutter før slutt styrte Jan Neuenschwander et langskudd i mål.

Biel vant 3-2.

– Jeg synes vi gjorde en mye bedre kamp i dag enn det vi gjorde i Biel. Vi skaper mer offensivt, og det er jo det vi vil gjøre, sier Aasland.

– Vi er bedre enn dem til tider. Det er deilig å se. Vi har absolutt noe å gjøre her.

Kostbare utvisningsminutter

To av Biels tre scoringer kom mens Frisk Asker var i undertall, og det siste kom rett etter at Frisk igjen var fulltallige.

– De er dødelig effektive i power play. Utvisninger koster, og vi tar et par uheldige i dag. Mot Klagenfurt tok vi dumme, i dag tok vi mer uheldige. Da straffer de oss, og scorer to mål som egentlig avgjør, mener Aasland.

Frisk Asker fikk da også skryt av motstandernes trener på pressekonferansen etter kampen.

– Vi står bra mot, og trøkker til. Jeg synes vi kan ta med oss mye positivt fra i dag, sier Aasland.

Startet godt

Frisk Asker startet første periode godt, og etter syv minutter kom Endre Medby til en mulighet, da han plukket opp pucken midt i banen, og fint dro seg forbi siste Biel-forsvarer. Men Medby var litt for nære keeper i avslutningsøyeblikket, og Biels sisteskanse Elien Pauper reddet.

Minuttet etter Medbys mulighet kom Biel til en kjempemulighet, men gjesten bommet på åpent mål. Foruten dette forsvarte Frisk Asker seg godt perioden gjennom - og meget gode Nicklas Dahlberg stoppet avslutningene til Biel. 

Dermed sto det 0-0 etter første periode.

Tok ledelsen

I andre periode tok altså Frisk Asker ledelsen. 24 minutter var spilt da Victor Björkung slo pucken inn foran, og fant Krogdahl - som dyttet den tilbake foran mål. Der ventet Alex Lavoie,  og satte pucken i tomt bur - og sendte Frisk opp i 1-0.

Bare halvannet minutt senere fikk Lavoie en ny kjempesjanse, da han mottok en strålende pasning fra Mats Frøshaug. Men Lavoies avslutning alene med keeper gikk utenfor.

Etter drøyt 31 minutter fikk Christian Kåsastul to minutters utvisning, og kort tid etter utlignet Biel. Roman Karaffa gikk rundt målet, og spilte pucken inn foran igjen. Der ventet Mathieu Tschantre, som enkelt satte inn utligningen.

Kort tid etter var det Frisks tur til å være i overtall, men selv om overtallspillet var godt, ga det ikke tellende resultater. Det ga det derimot motsatt vei, da Biel igjen var i overtall etter 38 minutters spill. Luca Cunti løftet pucken inn i nettmaskene for Biel.

Så nære

I siste periode var Endre Medby igjen nære ved å score allerede etter bare ett minutt, men avslutningen kom fra for kloss old, og keeper reddet. 

Men ni minutter ut i perioden sto det 2-2. Mats Frøshaug sto bak mål, og slo pucken inn foran. Den passerte Lystad Jacobsen, men havnet hos Mikkel Seiergren Christiansen - som løftet pucken opp i nettaket.

Frisk var det beste laget etter dette - men to og et halvt minutt før slutt glapp det altså.

Langskuddet fikk en styring, og gikk i mål.

Frisk tok ut keeper, og hadde en sjanse gjennom Anders Bastiansen da de var seks mot fire - etter nok en Biel-utvisning - men pucken ville ikke i mål.

Og Frisk måtte innse et nederlag - selv etter en god kamp.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.