Skip to main content

Sune Bergman ferdig i Frisk Asker: - Jeg ville gjerne fortsatt

TILBAKE? Kan Sune Bergman være på vei tilbake i Askerhallen? Som erstatter for Scott Hillman. - Jeg har ikke hørt noe, sier Bergman.
TILBAKE? Kan Sune Bergman være på vei tilbake i Askerhallen? Som erstatter for Scott Hillman. - Jeg har ikke hørt noe, sier Bergman.

Sune Bergman (65) får ikke fortsette i Asker-klubben. Han er uenig i avgjørelsen.

- Jeg har vært ni år i klubben. Det er veldig lenge. Jeg tror ikke jeg har hørt om noen trener som har vært så lenge i en klubb. Det er det som klubben oppgir som grunn til at jeg ikke får fortsette, sier Sune Bergman til Budstikka.

- Og det har jeg forståelse for, sier han.

Men:

Svensken legger ikke skjul på at han gjerne skulle fortsatt i Askerhallen.

- Jeg mener selv vi hadde noe bra på gang. Vi var i finalen i fjor, og vi kom til semfinalen i år. Det var veldig bra. Jeg skulle gjerne fortsatt i ett år til, sier han.

- Men det synes tydeligvis ikke sportskomiteen. Sånn er det. "No hard feelings", sier Bergman.

LES OGSÅ: Ishockeyforbundet refser Frisk

LES OGSÅ: Frisk-leder: - Vi vil tenke litt nytt

Justismord

Sune Bergman og Frisk fikk en meget kontroversiell avgjørelse mot seg i den avgjørende semifinalekampen not Storhamar i semifinalen. Scoringen til TJ Foster ble annulert etter videodømming, og dermed var det til slutt Storhamar som tok seg til finalen.

Etter kampen sa Sune følgende:

– Det er en dommerskandale, for faen!

Han har ikke glemt den hendelsen.

- Det var et justismord. Det kommer jeg aldri til å glemme. Aldri, sier han i dag.

LES OGSÅ: Frisk Asker tapte etter annullert scoring: - Feiginger!

Følelser for Frisk

Sune Bergman sier at han kommer til å følge med hvordan det går med klubben også i fremtiden.

- Jeg har definitivt følelser for klubben. Jeg håper det går bra med dem. De må fortsatt satse på å bruke yngre spillere. Vi har fått frem mange unge spillere. Hadde vi truffet bedre med utlendingene i år, hadde det gått enda bedre i år, sier han.

- Utlendingene var gode i grunnserien, men fikk det ikke helt til i sluttspillet, sier han.

Grundig evaluering

- Etter en grundig evaluering de siste ukene har vi konkludert med at vi ønsker nye impulser, og har derfor bestemt oss for ikke å fornye kontrakten med Sune, sier Nicolay Sørensen i sportskomiteen i Frisk Asker i en pressemelding.

Dermed er ni år med Bergman-styre i klubben over.

LES OGSÅ: Frisk-trener om annulert scoring: – Dommerskandale

- Sune har vært med og profesjonalisert klubben fra dag én. Klubben har etter hvert fått en bra økonomi, men det er bare å ta av seg hatten for den jobben Sune har gjort i klubben med svært begrensede midler som han hadde til rådighet de første årene, sier daglig leder i Frisk Asker, Ole Gerhard Haug.

- Ikke lett jobb

- Vi vil takke han for den fantastiske jobben han har gjort for klubben gjennom de ni sesongene han har vært her. Det har ikke vært en lett jobb han har hatt, med begrensede ressurser over mange år. Men nå tror vi som sagt at tiden er inne for å få nye impulser, sier Nicolay Sørensen.

- Nå vil vi fortsette jobben med å finne hans erstatter. Det er en prosess som gjøres grundig for å finne vår neste hovedtrener, avslutter Sørensen.

Til Stavanger?

Stavanger Aftenblad skriver at de er i ferd med å signere en ny trener, etter at de sparket Pål Gulbrandsen tidligere i vinter.

De skriver at de leter etter en erfaren trenertype som kjenner skandinavisk ishockey godt, og har resultater å vise til. Det passer godt til beskrivelsen av Sune Bergman.

Svensken avviser at han er på vei til oljehovedstaden.

- Jeg har ikke hørt noe fra Stavanger, sier Sune Bergman til Budstikka.

- Hva kommer du til å gjøre nå?

- Jeg skal ut med hunden, smiler Bergman, og fortsetter:

- Jeg vet ikke. Jeg skal på trenerkurs i Sverige under VM. Jeg er fortsatt ikke utlært. Det blir man aldri.

- Du er 65 år. Har du fortsatt noen år igjen som trener?

- Ja, det mener jeg. Jeg er for ung til å bli pensjonist, sier han.

 

 

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.