Skip to main content

Strålte på Øvrevoll 17. mai

DERBY-SJANSER: Duca Di Como.

Cathrine Erichsen (48) plusset på en allerede velfylt seiersstatistikk 17 mai. 3-årstalentet Duca Di Como sørget for hennes 320 seier.

Nå kan verdensstjernen William Buick ri hesten på Derbydagen.

Eiksmarka-gutten William Buick (29) har vunnet flere av verdens best betalte galoppløp, men aldri Norsk Derby på hjemmebane. Han er i utgangspunktet bundet av Godolphin-kontrakten, og Derby-dagen på Øvrevoll er ofte en storløpsdag ute i Europa. Om Buick blir å finne i startlistene 26. august avhenger av om han får en god hest å ri. Buick samler nemlig ikke på sølv.
- Jeg må jo vinne det en eller annen gang, har en sugen Buick uttalt til Budstikka tidligere.

Galoppfest på Øvrevoll 17. mai 


Nå kan sjansen være der. Etter seieren i Emirates 3-årsløp seiler Duca Di Como opp som en het Derbyfavoritt for trener Cathrine Erichsen og eierne i Stall Como, med aksjemegleren Jan Petter Sissener i spissen.
Sandro De Paiva har ridd Duca Di Como til seier i begge løpene, men Cathrine Erichsen har ingen kontrakt med jockeyer og drømmer om Buick som Derbyrytter. Duoen vant med Easy Road på Ascot i England i 2016, Erichsens desiderte høydepunkt i karrieren.

LES OGSÅ: Øvrevolls førstedame Cathrine klar for galoppfeiring

Nasjonaldagen komplett

Duca Di Como var med i front hele løpet og stakk med enkelhet unna med to og en halv lengde foran Wido Neuroth-duoen Buddy Bob og Jet Pilot.
- Det som skjedde var det jeg håpet jeg skulle få se. Alt har virket bra i trening, men jeg synes han std hardt til mot flere gode konkurrenter. Dessuten starten han for første gang på gress. Planen var ikke å være med i front, men Duca hadde andre planer, fortalte Øvrevolls mestvinnende kvinnelige trener gjennom tidene.
Selv om Duca Di Como holdt oppvisning beholder Erichsen beina godt plantet på jorda.
-  Først skal vi hjem å sjekke om hesten har tatt løpet fint, deretter er det naturlig mål Norsk 2000 Guineas i juni, meddelte hun foran glade eiere.

Fast And Furious gjorde nasjonaldagen komplett for Cathrine Erichsen da vallaken vant Skandinavisk mesterskap for 3-åringer. For det fikk eierne Stall F & F 100 000 kroner.
 

Dobbel til Petersen og Gill

Championtrener Niels Petersen var lunken i omtalen av favoritten Nordic Defense i 3-årsløpet. Formen var ikke på topp etter Dubai-eventyret i vinter.

Petersen tok derimot storeslem med sine eldre hester. Først forlot derbyvinneren fra 2016 Our Last Summer konkurrentene i Eliteløpet. Seiersmarginalen på syv lengder var solid. Deretter forsvarte Icecapada fjorårsseieren i Familien Einar Nagell-Erichsens hoppeløp i et speedoppgjør mot Appelina. Begge hestene er deleid av Nils Petter Gill.
- Jeg er som vanlig ikke først ut av startblokkene, og liker meg klart best når gresset kommer og Derby gjelder. Icecapada og de andre hestene som var i Dubai behøvde en liten pause, men nå ser det bra ut, kommenterte Petersen etter sin andre fulltreffer.
- Our Last Summer hadde mye stang ut i fjor, og vi fant ikke helt ut av han. Det var kjempemoro å se at han fungerte. Icecapada viser hvor stort hjerte hun har i dag. Det gikk sakte store deler av løpet, men hun holdt seg foran helt til mål. Det var sterkt gjort, uttalte en lykkelig Gill.

 

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.