Skip to main content

Stortap for Asker i den første finalen

DEN SOM LER SIST: Anders Leween Stien (til høyre), Stian Emil Berg og resten av Asker Aliens vant seriegullet foran Kongsberg. I kveld møtes de to lagene i Leikvollhallen til den første av sluttspillfinalene i basketball.FOTO: KNUT BJERKE

Askers stjernespillere sviktet og tapte den første NM-finalen stort,

ASKER ALIENS - KONGSBERG MINERS  70-93

(25-20,  15-26, 15-28, 15-19)

 

Bursdagsbarnet Stian Emil Berg satte inn de to første poengene i kampen og sendte Asker Aliens i føringen.

Hjemmelaget var det beste i 1. periode og ledet 25-20 etter de ti første minuttene av kampen.

I den andre perioden kom imidlertid gjestene fra Kongsberg tilbake. Laget ledet 29-33.  Da kampen var halvspilt var stillingen 40-46.

LES OGSÅ: - Er det lov til å si "ræva" i Budstikka?

Raknet i 3. periode

Etter hvilen startet det ikke særlig bra for Asker. Gjestene rykket ytterligere fra og var oppe i 41-55 etter tre minutters spill av periode. Da tok Asker-trener Lars Gunnar Sønsteby timeout.

Da perioden var halvspilt lå Asker under med 17 poeng. Loo Djo Yele en voldsom dunk og reduserte til 45-60.

To minutter senere var ledelsen øket 48-68. Sønsteby tok en ny timeout. Det hjalp lite, da perioden var over sto det 55-74.

I åpningen av siste periode fortsatte elendigheten for Asker. Fem minutter før slutt hadde Kongsberg øket til 59-82.

Asker klarte ikke knappe innpå i sluttminuttene og sluttresultatet ble 70-93.

KAMPFAKTA 

Før kampen:

I tre år på idrettslinjen på Asker videregående var Anders Leween Stien eleven til Baard Stoller. Stoller var også treneren hans på Askers juniorlag og A-lag. Nå er Stoller Kongsberg-trener og Leween Stien en av Askers viktigste spillere.

– Vi kommer til å ønske hverandre god kamp. Men under kampen blir det nok litt meldinger frem og tilbake for å prøve å sette hverandre ut av spill. Man vet hvilke punkter man skal trykke på for å få hverandre røde i pappen, smiler Anders Leween Stien og legger raskt humrende til:

– Baard er hissig, men det kan jeg være også.

Asker til basketfinalen på bekostning av Bærum: – Utrolig deilig! 

Gullgrossister

Anders Leween Stien har fem sluttspill-gull på samvittigheten – 2008, 2010 og 2015 med Asker, samt 2016 og 2017 for Centrum Tigers. Nåværende Kongsberg-trener Baard Stoller har vunnet fem kongepokaler som trener for Asker Aliens og en kongepokal for Askers kvinnelag.

I kveld er de to gullgrossistene – læreren og eleven, opp mot hverandre i Leikvollhallen i den første av årets sluttspillfinaler i basket. Finalene avgjøres i best av tre kamper.

LES OGSÅ: – En sovepute for BLNO

Veldig godt kjente

Asker vant serien, foran Kongsberg. Stoller påpeker at det er de to lagene som har gjort det best gjennom hele sesongen og at han derfor synes det er ok at det er de to lagene som er i finalen. Asker vant alle tre kampene mot Kongsberg i serien.

– Man kjenner hverandre godt. Jeg ble coachet av Baard siden jeg var veldig ung. Men man kjenner hverandre først og fremst med den spillerstallen man har spilt med selv. Nå har begge andre spillergrupper, påpeker Leween Stien.

Stoller har trent en rekke lag, det er i Asker Aliens han har vært lengst. Han legger ikke skjul på at han setter stor pris på tiden og mange av folkene i klubben.

 

- Høy sigarføring

– Asker har gått ut med høy sigarføring hele sesongen og sa at målet var å gå ubeseiret. De har et bra lag. Vi er i utfordrerposisjon, sier den tidligere Asker-treneren, som siden 2012 har bodd på Kongsberg.

Leween Stien sier det er som forventet at Stoller forsøker å legge presset på Asker.

– Kongsberg er et superbra lag. Vi går ikke inn og tror at dette blir lett seier for oss. Vi ser for oss at vi blir favoritter, men tar ikke dette lett.

 

Les flere artikler