Skip to main content

Stor vekst i antall fotballkamper

STOR AKTIVITET: Det skal spille til sammen 30.000 kamper i Oslo fotballkrets denne sesongen. ILLUSTRASJONSFOTO: KNUT BJERKE

Fotball. Oslo Fotballkrets har en økning på nærmere 4.000 kamper fra 2015 til 2016. Dermed blir det flere helgekamper på ungdomslagene.

– Vi har hatt en kraftig vekst de senere årene, og spesielt fra 2015 til 2016. Det siste året har vi en vekst i antall kamper fra 26.000 i året til 30.000 kamper i året, forteller daglig leder i Oslo Fotballkrets, Tore Jarl Bråteng.

Lagene fra Asker og Bærum hører inn under Oslo Fotballkrets.

Kamper som arrangeres av Oslo Fotballkrets er barnefotball fra åtte år og opp til superoldboys.

2. divisjon (menn), 1. divisjon (menn og kvinner) og eliteserien (menn og kvinner), arrangeres av Norges Fotballforbund.

Slik har Øvrevoll Hosle blitt størst: Bygger mennesker – og spillere 

Helgekamper

– Vi har tatt to grep for å øke antall kamper. Vi har lagt opp til flere spilledager, slik at flere klubber kan melde inn flere lag og dermed gjøre det lettere å få til hospitering av spillere opp én aldersklasse, eller opp én divisjon, sier Bråteng.

Det innebærer blant annet at flere ungdomslag er nødt til å bruke helgene for å få avviklet kampene.

– Det er flere lag som må spille kamper både fredag, lørdag og søndag, bekrefter Bråteng.

– Og selv om aktiviteten økes, så skal jo de 4.000 ekstra kampene spilles på de samme banene som vi har hatt tidligere, så derfor må vi i større grad benytte oss av helgene.

Han forteller at de har fått noen reaksjoner på at det blir flere helgekamper.

– Men vi er nødt til å bruke flere dager for å få kabalen til å gå opp, forklarer han.

– Det andre grepet vi har gjort, er å forsøke å strekke sesongen tidligere på våren og senere på høsten. Oslo Fotballkrets har, sammenlignet med resten av landet, hatt en kortere sesong. Nå vil vi prøve å strekke sesongen, slik at det blir mer flyt.

Holmen møter tv-stjerner i cupens første runde

Da Birger Meling ble født tok faren én telefon før han ringte mor – Liverpools norske supporterklubb 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.