Skip to main content

Sterk tredjeplass for Strømsheim

Endre Strømsheim imponerte under sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen.

Endre Strømsheim fra Bærums Skiklub imponerte med tredjeplass på fellesstarten under verdenscupåpningen på Sjusjøen søndag. 

22-åringen ble beste nordmann i rennet - kun slått av franske Martin Fourcade og Antonin Guigonnat. 

– Det betyr ekstremt mye. Alle bortsett fra elitelaget har egentlig kniven på strupen under åpningen her. Det å få til et løp her gjør at man er med på det som skjer videre, og det er utrolig deilig, sier Strømsheim til NRK.

Han skjøt en bom på stående og en på liggende, gikk godt i sporet, og var bare tre tideler bak Guigonnat.

– Dette er en av de få sjansene vi har. Vi må virkelig gripe den og vise at når vi er på start med de beste, så er vi absolutt der oppe. Det er jeg veldig glad for at vi på rekruttlaget fikk vist både i går og i dag, sa Strømsheim videre til statskanalen.

Lørdag ble han nummer 18 på fellesstarten.

Femteplass for Eckhoff

Tiril Eckhoff skjøt to bom, men avsluttet sterkt og gikk inn til 5. plass under fellesstarten ved skiskytteråpningen på Sjusjøen søndag. Dermed forbedret hun seg med seks plasser i forhold til lørdagens sprint, der hun ble nummer 11.

– Jeg synes det var mye bra, men det er litt typisk med bom på førsteskuddet og på det siste skuddet. Det er det første skirennet, så jeg er ikke helt fornøyd med det, sa Tiril Eckhoff til NRK etter rennene lørdag.

Lagvenninne i Fossum, Ingrid Landmark Tandrevold, gikk inn til 8. plass på lørdagens sprint, før hun ble nummer 16 i søndagens renn.

– Jeg er fornøyd med skytingen. Synes jeg jobber bra på standplass. Minst ni treff er der jeg har lyst til å ligge på sprinter. Og så var jeg litt seig i kroppen, litt seig i gassen rett og slett. Men det er litt typisk meg i det første rennet for sesongen, sa Landmark Tandrevold til NRK lørdag.

14. plass

Bærums Sturla Holm Lægreid ble beste lokale herreløper lørdag, med en 14. plass, mens lagkamerat Endre Strømsheim  nummer 18. Asker-trioen Sindre Jorde, Truls Jorde og Lars Leopol ble henholdsvis nummer 28, 40 og 69.

Verdenscupen åpner med stafetter i svenske Östersund 30. november.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.