Skip to main content

Sterk Frisk Asker-seier

Frisk Asker kunne juble for seier mot Manglerud Star torsdag.

Foto: Karl Braanaas

Frisk Asker tok en sterk seier borte mot Manglerud torsdag kveld.

MANGLERUD STAR – FRISK ASKER 2–4

– Dette var en solid gjennomført kamp av oss. Vi vet det er tøft å komme hit, det er vanskelig å spille her, det er trangt. I tredje periode, etter at vi tar ledelsen 4–2 synes jeg vi gjør mye bra. Vi tar litt mange utvisninger, men vi spiller bra i undertall, som gjør at vi klarer å ri det ut, sier trener Jan André Aasland.

Etter en jevn åpning tok nemlig Frisk Asker over kampen i første periode, og tok ledelsen 1–0 i overtall gjennom Hampus Gustafsson – som fikk pucken av Alex Lavoie, før han ladet, ladet og ladet kanonen – og smalt inn 1–0.

Frisk Asker var best i første periode – men Manglerud Star var ikke ufarlige. Heldigvis for Frisk Asker var Nicklas Dahlberg god.

Gode over- og undertall

Åtte minutter ut i midtperioden utlignet Manglerud da de var i overtall – men midtveis i perioden smalt Hakon Nilsen køllen i siden av kneet til Mikael Dokken. Manglerud måtte spille i fem minutter med en mann mindre på isen – og Frisk var nådeløse. 

Først sendte Christian Kåsastul Asker-gjengen foran med et langskudd, etter fint samspill fra Endre Medby og Fredrik Lystad Jacobsen. Sistnevnte passet tilbake til Kåsastul, som banket inn 1–2. Så da Lystad Jacobsen fant Viktor Granholm, som feide pucken i krysset fra høyresiden av Mangleruds sone.

– Det var viktige scoringer, det er viktig å score i slike overtall, sier Granholm.

Viktor Granholm banket inn Frisk Askers tredje mål mot Manglerud Star torsdag kveld.

FOTO: TRINE JØDAL

– Power playet vårt har vært bra i de siste kampene, vi scorer vel mål i overtall i stort sett hver kamp nå, og det er bra å ta med seg, sier Aasland.

– I dag kan man vel si at kampen ble avgjort i overtall og undertall.

Dokken spilte ikke mer etter slaget.

– Han kunne spilt videre, men vi sa det ikke var vits i å ta noen sjanser. Det er fortsatt tidlig i sesongen for å si det sånn, og vi har kamp igjen på søndag, så det var ikke noe vits i å risikere noe, sier Aasland.

Åtte sekunder

Allerede ett minutt og 54 sekunder ut i siste periode reduserte Manglerud Star. Men – det skulle ikke ta mer enn åtte sekunder før Frisk på ny hadde en tomålsledelse.

Gustafsson dyttet pucken til Granholm, som tar den med langs høyrekanten – og feide inn Frisks fjerde.

– Det er litt guffent når man snakker om i garderoben at vi må ri av de første minuttene i siste periode. Så scorer de 3–2. Heldigvis går vi rett opp og scorer 4-2, så vi får et pusterom. Psykologisk var det et viktig mål, sier Aasland.

Som nevnt – Manglerud jaktet redusering, og Frisk tok en del utvisninger. Men askerbøringene holdt unna, og tok sin første seier på tre kamper.

– Vi snakket om det. Tre poeng mot Manglerud betyr like mye som tre poeng i Stavanger. Vi må være like påskrudd. I dag var vi gode, og det er deilig å ta en seier igjen, sier Aasland.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.