Skip to main content

Ståle Sandbech donerte gave: – Helt fantastiske å kjøre på

Jublende glade: Utøverne i Bærums Skiklub er strålende fornøyde med utstyret Ståle Sandbech har donert til klubben. ALLE FOTO: KNUT BJERKE
Jublende glade: Utøverne i Bærums Skiklub er strålende fornøyde med utstyret Ståle Sandbech har donert til klubben. ALLE FOTO: KNUT BJERKE

Ståle Sandbech (22) ville gi noe tilbake til klubben sin, og donerte en gave det settes stor pris på i Bærums Skiklub.

Via sin sponsor DNB har snowboard-stjernen gitt klubben ni såkalte rails, som skal settes opp i Kirkerudbakken i løpet av vinteren. Så langt er tre satt opp, og så fort snømengden tillater det, vil de resterende bli plassert ut i bakken.

LES OGSÅ: Rykkinns Ståle Sandbech og Bekkestua-mannen Karsten Kleppan er klar for X-Games i Oslo

– Dette er veldig bra utstyr og betyr masse for utøverne, som får optimale treningsforhold, sier styreleder i Bærums Skiklub Freeski, Kai Holmberg.

– Betyr mye

Han får støtte fra to av utøverne i klubben, brødreparet Emil og Jesper Zajc Koch.

– Det betyr veldig mye for oss å få rails. Dette gjør det lettere for oss å utvikle teknikken vår, noe som er ekstremt viktig, da hopp og rails er en stor del av våre konkurranser, sier eldstebror Jesper.

LES OGSÅ: Ståle Sandbech imponerte i USA

Han er også strålende fornøyd med kvaliteten på utstyret.

– Railsene er helt fantastiske å kjøre på! Vi trengte noen nye, og disse er både glatte og fine.

– Ja, og så har de akkurat riktig lengde. Det er veldig kult at vi har vært heldige å få så bra utstyr, når man tenker på andre bakker som sliter med å få tak i rails, legger Emil til.

Snømangel

Deler av Kirkerudbakken åpnet for et par uker siden, men høye temperaturer og snømangel gjør at det ikke har vært mulig til å åpne hele bakken ennå. Som en følge av dette har man fremdeles bare muligheten til å kjøre på noen av railsene Sandbech har donert.

Planen er at de siste skal settes opp i en konfigurasjon et stykke opp i bakken når det er nok snø. Brødrene Zajc Koch garanterer at de vil bli brukt flittig.

LES OGSÅ: Endelig kuldegrader - nå håper Kolsåsbakken og Kirkerudbakken på åpning før desember

– Ja, det skal jeg love deg! Vi gleder oss veldig til alle er satt opp, sier Jesper, før både han og Emil skryter av plasseringen til de tre railsene som allerede er plassert ut.

– I år er de satt opp veldig bra, sier de to.

Talentfabrikk

Ståle Sandbech tok sølv i slopestyle under OL i 2014, og har både sølv- og bronsemedaljer fra X-Games.

Han er en av mange utøvere som har nytt godt av talentarbeidet i Bærums Skiklub.

LES OGSÅ: Her kan du se Ståle Sandbechs nyeste snowboardfilm

I tillegg til Sandbech, har klubben produsert forrige sesongs verdenscupvinner i freeski, Felix Usterud, Mons Røisland og Aleksander Østreng som begge i likhet med Sandbech, er landslagsutøvere i snowboard, samt flere utøvere på rekruttlandslaget i både snowboard og freeski.

– Det er veldig kult å vite at noen herfra har klart å komme i verdenstoppen. Det er gøy å se på dem og heie under rennene de kjører også, sier Jesper og Emil.

- Jordnære stjerner

Styreleder i Bærums Skiklub Freeski, Kai Holmberg, skryter av hvor jordnære de største stjernene er.

– Vi har produsert mange utøvere som er i verdenstoppen, og disse er veldig flinke til å holde kontakten med klubben. Det sørger for et tett forhold mellom talentene som er på vei opp, og de som er i toppen i dag, sier han, før han påpeker at det gror godt i klubben.

LES OGSÅ: Ståle Sandbech om Kirkerudbakken: – Vil gi noe tilbake til klubben

– Vi har aldri hatt et så bredt omfang av flinke talenter som ligger like under landslagsnivå som vi har i dag. Vi har utøvere som er helt utrolig gode for sin alder. Jeg har stor tro på at vi kommer til å få flere landslagsutøvere fra Bærums Skiklub og Kirkerud i fremtiden.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.