Skip to main content

Stake Laengen slo knockout på Kristoff og Boasson Hagen - tok NM-gull

NORGESMESTER: Vegard Stake Laengen tok rotta på favorittene under NM-fellesstarten i Sandefjord.

Verken Edvald Boasson Hagen eller Alexander Kristoff var med i tetstriden, da Askers Vegard Stake Laengen vant NM-fellesstarten søndag.

– Det er kjempegøy. Det er ikke så ofte jeg vinner ritt. Stort sett er jeg hjelperytter. De sjansene liker jeg å ta. Det er kjempegøy å ta seieren i år, sa den ferske NM-vinneren til TV 2.

Etter 208 kilometer sto Laengen igjen som vinner av fellesstarten i sykkel-NM i Sandefjord.

Verken Edvald Boasson Hagen (Team Dimension) eller Alexander Kristoff (UAE) klarte å henge med, og en dramatisk sisterunde gikk uten de store norske sykkelkanonene.

Da det gjensto to runder passerte Laengen (UAE), Fridtjof Røinås (Joker) og Trond Håkon Trondsen (Coop) i front, mens hovedfeltet med Boasson Hagen og Kristoff var over fire minutter bak.

Med 25 kilometer igjen stakk Trondsen, som hadde 35 sekunders luke til gruppen på ti ryttere som jaktet 23-åringen. I siste runde tok kreftene slutt, forspranget ble mindre og mindre, og med 13,8 kilometer igjen var Trondsen tatt igjen.

Deretter forsøkte Krister Hagen (Coop) seg. Med drøye 10 kilometer igjen hadde han 15 sekunder, men heller ikke Hagen klarte å holde unna.

Fire kilometer gjensto da Laengen satte fart. Med tre kilometer igjen hadde UAE-rytteren skaffet seg en luke på 10 sekunder, en luke som etter hvert ble større og større.

Regjerende mester Rasmus Fossum Tiller (Joker) forsøkte å tette luka, men måtte nøye seg med sølv. Kristian Aasvold (Coop) tok bronsen.

Budstikka kommer tilbake med mer!

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.