– Dette er det siste vi gjør. Vi går ikke til oppsigelser før vi må. I Stabæk er det mange som jobber mye og brenner for klubben. Ingenting er vondere enn at de mister jobben. Dette er kjempetøft, men er helt nødvendige grep. Vi er nødt til å sikre klubbens fremtid, sier daglig leder Jon Tunold.

Årsaken til kuttene er at Stabæk styrer mot et underskudd på 27 millioner kroner denne sesongen. Underskuddet ser ut til å bli 10 millioner kroner verre enn budsjettert.

Budsjettsprekken skyldes primært sviktende billettinntekter på ca. 5 millioner i forhold til budsjett, i tillegg til manglende betaling fra enkelte sponsorer, mindre tv-inntekter fra europacup enn forventet og lavere salg av kurs og konferanser på Telenor Arena enn forventet.

Sviktende billettinntekter

– Vi har visst siden april at underskuddet ville bli større enn budsjettert – slik sett har vi hele tiden har hatt kontroll på situasjonen. Vi regnet med at det ville bli 8 millioner mer enn budsjett, sier Tunold.

– De siste 1-1,5 millionene skyldes større publikumssvikt enn antatt fra i sommer. Dessuten har en del av våre samarbeidspartnere slitt med betalingsproblemer og vi har 1 million utestående her, kommenterer Tunold.

Han forklarer at det dreier seg om en stor og noen mindre samarbeidspartnere.

Les også: – Vi er nødt til å redusere

I 2009 hadde klubben 25 millioner i billettinntekter. 5 av disse millionene var fra europacup og andre ekstra kamper. I år regnet klubben med 20 millioner i inntekter fra billettsalg. Det blir altså vel 15 millioner kroner.

– Det er først og fremst løssalgsbilletter som har sviktet, sier Jon Tunold.

Klubben håpet i det lengste at inntekter fra europacupspill, cupkamper og spillersalg i sommervinduet skulle rette opp noe av økonomien. Da ingenting av dette slo til er Stabæk nå altså nødt til å gå til drastiske tiltak som personalkutt.