Startet høstsesongen med seier

STABÆK-JUBEL: Stabæk startet høstsesongen på best mulig vis da Røa ble slått hjemme.

STABÆK-JUBEL: Stabæk startet høstsesongen på best mulig vis da Røa ble slått hjemme. Foto:

(Stabæk-Røa 2-0) Stabæk er for alvor med i medaljekampen i eliteserien etter lørdagens seier mot Røa.

DEL

Stabæks fotballkvinner startet høstsesongen i Toppserien lørdag kveld med hjemmeoppgjøret mot Røa.

Etter en lang EM-pause var Stabæk topp motivert for å ta opp jakten på Avaldsnes og Lillestrøm på toppen av tabellen.

LES MER: Norge røk ut av EM

Etter 90 minutter og seier mot Røa kløv Stabæk tre poeng nærmere Lillestrøm på tabellen, etter at kanarifuglene tapte 1-4 borte mot Trondheims Ørn fredag.

– Jeg er veldig glad for seieren. Kampen var tøff med mange dueller og lange baller, men jeg synes vi hadde kontroll på kampen og scoret to ganger. Spillerne responderte godt og arbeidet hardt for de tre poengene i dag, sier Stabæk-trener Vanja Stefanovic til Budstikka.

Stabæk fikk en perfekt start på kampen. To minutter var spilt da spiss Melissa Bjånesøy kriget til seg ballen i Røa-feltet og satt ballen bak keeper Kirvil Odden til 1-0 for Stabæk.

Sju minutter ut i kampen kunne det se ut som Stabæks Celine Granli fikk en vridning i kneet etter en duell. Hun måtte gi se og ble erstattet med Andrea Wilmann.

LES MER: Frida (17) fra 1. divisjon til EM på en halv sesong

Halvtimen var spilt da gjestene kom på en farlig visitt, men Folashade Pratt rakk akkurat ikke frem på innlegget. Røa kom til en god mulighet også etter 38 minutter, men ballen snek seg over tverrliggeren.

Like før lagene gikk til pause viste innbytter Wilmann fram skuddfoten. Fra 20 meter banket hun ballen bak en sjanseløs keeper Odden til 2-0 for Stabæk.

Sjansefattig

Spillet i 2. omgang bølget mye fram og tilbake, men ingen av lagene klarte å produsere de store sjansene den første halvdelen av omgangen. Stabæk kontrollerte, mens Røa slet med å finne hullene i hjemmelagets forsvar.

LES MER: Stabæk-spiller til Juventus

Etter 75 minutter plusset Stabæk på sjansestatistikken. Synne Jensen kom på et godt løp langs høyrekanten, skar innover, og avsluttet, men keeper Odden vartet opp med en god redning.

Melissa Bjånesøy kunne satt den siste spikeren i kista etter 87 minutter, men avslutning gikk til side for mål. Dermed ebbet det ut med 2-0 til Stabæk.

Artikkeltags