Stabæk ute av cupen

Vertene scoret begge sine mål på dødball. Det kan hverken Stabæk-spillerne eller Petter Belsvik si seg fornøyde med. FOTO: Tore Guriby

Vertene scoret begge sine mål på dødball. Det kan hverken Stabæk-spillerne eller Petter Belsvik si seg fornøyde med. FOTO: Tore Guriby

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Et selvmål av Ville Jalasto felte Stabæks cupfinaledrøm. I Kristansand ble det tap 2-1 mot Start.

DEL

Start - Stabæk 2-1

 

Det ble med nesten for Stabæk på Sør Arena, og det er liten tvil om at bærumsklubben har prestert bedre i Kristiansand tidligere. Likevel var det ofte vanskelig å legge merke til at det er èn divisjon i forskjell på de to lagene.

 

 

For 4. runde i cupen ble en jevn affære. Et Stabæklag med fire triumfer på sine siste fem kamper kom til kampen med et ønske om å vise at den dårlige kampen mot Bodø/Glimt sist helg kun var et blaff.

 

Les livereferat: Slik var kampen

 

Lavt tempo

 

Og bærumslaget var nære en drømmeåpning mot Start. En halvslumrende Glenn Andersen i Start-forsvaret forærte Boli en hel banehalvdel å boltre seg på etter fem minutter. Et lite sekund nøling i avslutningsøyeblikket ble et lite sekund for mye.

 

Hadde Stabæk-spissen scoret, tror sportslig leder Inge Andre Olsen, at Stabæk fort kunne skapt en liten cupoverraskelse i Kristiansand.

 

- Vi spiller bra i dag og er fullt på høyde med Start. Vi spiller ålreit og skaper flere gode sjanser. Da føles det tungt å stå her som tapere i etterkant, sier Olsen.

 

Les også: Tok helikopter til stadion

 

Tre minutter etter Bolis mulighet var rollene snudd. En frekk tunnell sendte Amin Nouri alene igjennom, men Mande Sayouba reddet mesterlig.

 

De neste 20 minuttene holdt et lavt tempo uten at noen av lagene virket å ha et klart overtak, men etter halvtimen fikk vertene hull på byllen.

 

En corner fra Espen Børufsen ble headet i stolpen før Bismarck Acosta pirket inn returen på bakre stolpe.

 

Les også: Høiland vurderer Stabæk-retur

 

Kun minuttet senere svarte Stabæk. Boli parkerte Start-forsvaret og la nydelig ut til Fredrik Brustad som plasserte ballen enkelt ned til venstre for keeper. Inn mot andre omgang var dermed kampen fremdeles like åpen.

 

Felt av dødballer

Der det var vanskelig å se noen stor forskjell på lagene i første omgang, ble det ikke lettere etter hvilen.

Stabæk sto godt og ventet ut et Start-lag som ikke virket viderlig villig til å øke tempoet utover det absolutt nødvendige. Resultatet ble få sjanser og relativt stillestående fotball, men etter 60 minutter fikk gultrøyene igjen sjansen fra cornermerket.

Innoverskrudd fra høyre gikk ballen mot Herman Stengel som stusset ballen rett i pannebrasken til Ville Jalasto og videre inn i eget nett.

- Vi slipper til Start to ganger. Begge gangene på dødball, og de scorer to mål. Slikt holder ikke på dette nivået, forklarer Olsen. 

Les også: Stabæk-kamper flyttes

Cupeventyret er dermed over for et Stabæk-lag som dessverre ikke hadde kraft i beina til å sette inn en skikkelig sluttspurt.

Artikkeltags