Stabæk-leder: – Dette er ikke greit

Slik så supporterfeltet på Nadderud ut før kampen mot Rosenborg. Det vil trolig koste Stabæk bøter i titusenkronersklassen.

Slik så supporterfeltet på Nadderud ut før kampen mot Rosenborg. Det vil trolig koste Stabæk bøter i titusenkronersklassen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Stabæk synes ikke det er greit at supporterne med åpne øyne bryter sikkerhetsreglementet, men kommer trolig ikke til å sanksjonere mot dem.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

Før mandagens kamp mellom Stabæk og Rosenborg fyrte Stabæk Support opp bengalske lys og røykla den ene siden av Nadderud. Det vil trolig føre til at klubben får en bot på noen titalls tusen kroner.

Etter kampen var supportere raskt ute på diskusjonsforum og lovet at de vil betale boten – slik supporterne tidligere har gjort når deres oppførsel har gitt klubben trøbbel.

Roser supporterne

– Vi støtter ikke ting som ikke er lovlig og det formilder ikke at de tar boten. Vi har en god dialog med supporterne, men dette er ting vi ikke kan ha kontroll på, sier daglig leder Hallgeir Åndal.
Stabæk-lederen legger kjapt til at klubben har supportere som gir unik støtte.

LES OGSÅ: Stabæk ber om millionhjelp for å klare seg ut året

– Det er utrolig engasjement og lojalitet for klubben. Jeg får ikke rost det nok. Det de stiller opp med er unikt, til tross for sportslig motgang.

Åndal legger heller ikke skjul på at han kunne styre sin begeistring for supporternes hetsing av Mikkel Diskerud. Tilropene mot den tidligere Stabæk-spilleren startet 40 minutter før kampstart og varte gjennom hele kampen.

– Det er stort engasjement og mye følelser. Mix sa selv at han hadde forventet dette. Vi ønsker å være positive supportere og støtte vårt eget lag og ikke fokusere på motstanderne.

Møter supporterne onsdag

Arrangements og sikkerhetsansvarlig, Knut Bjørn Nordheim, forteller at han har avtalt møte med supporterledelsen onsdag.

– Jeg har ikke veldig mange andre meninger om dette enn at jeg forholder meg til sikkerhetsreglementet som vi skal arrangere kampene etter. Dette er brudd på bestemmelsene. Vi har avtalt et møte, har god dialog med Stabæk Support og tror vi skal finne en god løsning.

LES OGSÅ: Dette kostet Stabæk titusener

LES OGSÅ: Stabæk support: – Vi betaler boten

Titusenkronersklassen

Tidligere regelbrudd som dette har gjerne ført til bøter på 15.000 kroner og oppover.
Leder i doms- og sanksjonsutvalget i Fotballforbundet, Sven Olav Larsen, sier at bøtenivået varierer ut ifra forseelse og gjentagelsestilfelle.

– I en del tilfeller hvor dette er gjentatt så skjerpes nivået, sier Larsen som understreker at han uttaler seg kun på generelt grunnlag og ikke om denne saken.

Gjennom diverse videoer på nettet er det ikke vanskelig å identifisere supporterne som fyrte opp pyroteknikken på Nadderud. Larsen sier at doms- og sanksjonsutvalget ikke kan innstille på å utestenge supportere.

– Det må i så fall klubben gjøre.

Les flere sportsnyheter her
 

Artikkeltags