Interesse fra utlandet for Stabæks toppscorer

AVVENTER: Stabæks toppscorer i 2013, Mads Stokkelien, er en av de mange som venter på en treneravgjørelse ¿i klubben. FOTO: TRINE JØDAL

AVVENTER: Stabæks toppscorer i 2013, Mads Stokkelien, er en av de mange som venter på en treneravgjørelse ¿i klubben. FOTO: TRINE JØDAL

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Mads Stokkelien (23) vil bruke juleferien til å bestemme hvor han spiller neste år.

DEL

I 2013 dundret Mads Stokkelien inn mål på mål for Stabæk. Han stoppet ikke før han hadde notert 17 nettkjenninger i 1. divisjon, og 23-åringen var en avgjørende faktor for at Stabæk klarte opprykket til eliteserien.


Utfordringen til Stabæk – som ønsker å beholde ham – er at kontrakten til Stokkelien går ut når 2013 blir til 2014. Og den blide sørlendingen har ennå ikke bestemt seg for hvor han spiller i 2014.


– Jeg har snakket med Stabæk, så vi får se hvor dette ender. Jeg skal i hvert fall bruke juleferien til å slappe av og rådføre meg med familie og venner, sier Stokkelien.

Et viktig ankepunkt for toppscoreren er at Stabæk fortsatt ikke har ny hovedtrener etter at Petter Belsvik og Stabæk skiltes etter 2013-sesongen.

Amerikaneren Bob Bradley og Stabæks spanske juniortrener Antoni Ordinas Pou fremstår så langt som mest aktuelle.

– Det viktigste for meg er selvfølgelig at de får på plass en ny trener. Jeg har ikke vært involvert i prosessen og har bare fulgt spekulasjonene via media. Men det er klart at Bob Bradley er et spennende navn, sier Stokkelien.

LES OGSÅ: Stabæk kåret til årets arrangør.

Andre er interessert

Men med 17 mål i 1. divisjon i 2013 er Mads Stokkelien en ettertraktet mann for andre klubber i Norge – og i utlandet. Spesielt når en ny klubb slipper å betale overgangssum på grunn av den utgående kontrakten.

– Jeg har hørt at klubber er interessert, også fra utlandet. Men jeg har vært så lenge i dette gamet, at jeg vet at det er et stykke fra å være interessert til noe konkret, sier han.
Han ønsker ikke å si noe om hvilke klubber som skal være interessert.

– Men jeg har hatt to fine år i Stabæk, og jeg har leilighet og studier i Oslo. Det er ikke usannsynlig at jeg fortsetter i klubben, sier Mads Stokkelien.

LES OGSÅ: Flere Stabæk-nyheter.

Kjapt som mulig

Lars Hjorth, daglig leder i Stabæk Fotball, sier at de jobber hardt for å ansette ny trener.
– Det er et kappløp om å få det på plass før jul, sier han.
– Vi skylder våre fans, støttespillere og ikke minst spillere å få på dette på plass så kjapt som mulig, sier Hjorth.
– Hvor nærme er dere å signere Bob Bradley?
– Han ga et veldig bra inntrykk, og han ga uttrykk for at han gjerne vil trene Stabæk. Men vi kommer uansett ikke til å gå utover de rammer vi har for å signere ham, sier Hjorth.
Lars Hjorth sier at Antoni Ordinas Pou også vil gjøre en strålende jobb om han blir den som leder klubben i 2014.
– Men hadde vi signert Bob Bradley, vil jeg tro at det er en av de største trenerovergangene i Norge noensinne, mener Lars Hjorth.

LES OGSÅ: Flere sportsnyheter.

Artikkeltags