Fredrik Brustad har skrevet under for den svenske toppklubben AIK, skriver VG.no.

Brustads kontrakt går ut etter sesongen, og Brustad skal ha skrevet treårskontrakt med AIK fra januar.

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, forteller at de var i samtaler med Brustad om forlengelse av kontrakten, og at de ble tatt på sengen av at han nå har signert for AIK fra januar.

– Vi var overrasket da vi leste VG. Han har signert for AIK til stor overraskelse for oss. Senest i går hadde vi en avtale om å snakke videre sammen, sier Olsen.

Han liker ikke måten ting har blitt gjort på.

– Vi har respekt for at spillere velger andre klubber enn Stabæk, men vi skal ikke være nødt til å lese om det i avisen.

Blir med til Molde

Fredrik Brustad ønsker ikke å kommentere saken utover at han har fått beskjed om at han blir med når Stabæk søndag møter serieleder Molde på bortebane, og at han har fullt fokus på kampen.

Selv om AIK, som er nummer to i Allsvenskan etter halvspilt sesong, har sikret seg Brustad fra nyttår, ønsker de ifølge VG å hente ham allerede nå.

– AIK ønsker å kjøpe ut Fredrik nå, så gjenstår det å se om klubbene kommer til enighet, sier FIFA-agent Morten Wivestad til VG.

Det er derimot ukjent for Olsen.

– For meg er det bare spekulasjoner, sier den sportslige lederen.

Brustad selv ønsker at overgangen skal skje så snart som mulig.

– Jeg håper at klubbene klarer å komme til enighet nå. Hvis det ikke skjer, kommer jeg til å gi alt for Stabæk resten av sesongen, sier han til avisen.

Sa nei til IFK Göteborg

Til VG sier Brustad at han gleder seg vedlig til å flytte til Stockholm på nyåret.

– Dette er en klubb som har fulgt meg over lang tid. Det er en storklubb i Skandinavia som har store ambisjoner og en lidenskapelig supportergruppe. De har en klar plan for hvordan de vil bruke meg, sier spissen til VG.

Før helgen skrev svenske medier at Brustad var på vei til IFK Göteborg, men det nektet klubben selv for. Nå har isteden svenske AIK sikret seg Stabæks toppscorer.

Ifølge den svenske avisen Göteorgs-Posten, som først skrev at Brustad var på vei til IFK Göteborg, takket spilleren nei til IFK til fordel for AIK.

– Han takket nei. Han har hatt en bra sesong og det er ikke bare vi som har hatt kontakt med ham, sier IFKs sportssjef Mats gren til den svenske avisen.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her.