Giorgi Gorozia har signert for Stabæk, og ble klar for klubben på overgangsvinduets siste dag.

19-åringen er offensiv midtbanespiller, og har signert en kontrakt som strekker seg til 2017.

- Dette er en utrolig spennende spiller, som kom på plass nå over helgen etter lengre tids forhandling med Lokomotiv Tblisi, opplyser sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen til Budstikka.

Ifølge Olsen er ikke Gorozia en spiller som vil gå direkte inn i startelleveren, men heller et langtidsprosjekt med «lovende utsikter». Unggutten var tidligere i sommer på fire treninger med Stabæk, men forlot Nadderud uten kontrakt.

Nå er han klar for å ta fatt på oppgaven.

- Jeg er slik at jeg vil kjempe på hundre prosent fra dag én, og så får vi se. Sjefen (Bob Bradley) har troen på meg, og jeg tror han er den riktig personen til å gjøre meg til en bedre fotballspiller, sier en energisk 19-åring, som trolig ikke blir klar til onsdagens cupkamp mot Haugesund.

Gorozia har 10 aldersbestemte landskamper for Georgia.

Spillere inn og ut

Stabæks sportslige leder, Inge André Olsen, forteller at de har noen prosjekter på gang – men at mye avhenger av at AIK punger ut nok for å sikre seg Fredrik Brustad før tiden.

Klubben har så langt takket nei til flere tilbud fra den svenske klubben.

- Det skal mye til for at vi takker ja til et bud på Fredrik. Vi har ikke kniven på strupen økonomisk, og har en tøff innspurt foran oss. Om vi selger Brustad for en million, kan vi fort tape det om vi av den grunn ryker ut av cup eller faller noen plasser på tabellen, sier Olsen.

I Stabæks 25-mannstropp kan klubben i henhold til reglementet maksimalt ha ni utlendinger i en stall på 25 spillere. Gorozia blir nummer ti, og det betyr at Mande Sayouba, Ville Jalasto, Craig Henderson, Luc Kassi, Franck Boli, Michael Stephens, Andrew Jacobson, Timmi Johansen og den nye målvakten Gurpreet Singh Sandhu er blant spillerne som risikerer ikke å få plass i stallen.

- Det er en utfordring vi har. Samtidig er det mye interesse rundt flere av våre spillere, deriblant Sayouba som har blitt fulgt tett av klubber siden i vår, forklarer Olsen, som sier at klubben ikke nødvendigvis må kvitte seg med én av disse i løpet av dette vinduet.

PS: Overgangsvinduet stenger ved midnatt.