- Et kick å score i debuten

Chuma Anene scoret i sin første kamp for Stabæk.

Chuma Anene scoret i sin første kamp for Stabæk. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Debutant Chuma Anene scoret i sin første kamp for Stabæk. Nettkjenningen var nødvendig for at Stabæk skulle dra fra Strømmen med tre poeng

DEL

Strømmen - Stabæk 2-3

Stabæk tok med seg tre livsviktige poeng i kampen om opprykk. Stabæks innleide spiller, Chuma Anene, ventet ikke lenge før han åpnet målkontoen. Scoringen ga spissen en god posjon selvtillit.

– Det var bra med et mål, så det var godt å komme i gang. Det var et kick å score, så nå må jeg bare jobbe steinhardt fremover, forteller Anene etter kampen.

Se video av scoringen lenger ned i artikkelen.

BILDESERIE: Stabæk vant thrilleren mot Strømmen

Bra for utviklingen

Den nye spissen er glad for å komme til Stabæk. Anene tror Stabæk som klubb vil hjelpe ham med å utvikle seg.

– Stabæk er en fin klubb. Vi spiller mye ball, noe som passer meg bra. Jeg vet at Stabæk er flinke til å utvikle spillere, så det er bra å få komme hit, påpeker Anene.

KAMPFAKTA: Slik var Strømmen - Stabæk

Stabæk-trener Petter Belsvik var godt fornøyd med Anenes scoring. Belsvik har lenge etterlyst mer kamp om spiss-plassene.

– Vi har etterlyst litt konkuranse på topp. Vi har hatt to spisser som har spilt alle kampene. Nå har vi tre spisser isteden for to, og det kan bli avgjørende utover høsten, avslutter Belsvik.

Spennede slutt

Stabæk briljerte de siste 20 minuttene av første omgang, noe som ga et flott utgangspunkt etter hvilen.

Luc Kassi satte inn Stabæks første mål etter 31 minutter, før debutant Anene doblet ledelsen fire minutter senere. Mads Stokkelien sørget for 0-3 ledelse rett før pause. Dermed var mange sikre på at "de blaa" hadde seieren i lomma.

LES OGSÅ: Halve Stabæk uten kontrakt neste år

Like etter pause reduserte Strømmen til 1-3. Mer kaos ble det da Strømmen scoret 2-3-målet, og fortsatte å presse Stabæk. Bortelaget hadde mer enn nok med å forsvare seg. I sluttminuttene hadde Stabæk flere sjanser til å punktere kampen, men overgangene ble halvhjertet.

Med seieren klatret Stabæk til 6. plass på tabellen, noe som betyr kvalifiseringsplass til eliteserien. Stabæk ligger to poeng bak Kristiansund, som ligger på 2. plass.

Se Chumas første scoring i Stabæk-trøya:

 

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Artikkeltags