Rasisme-anklager mot Start-supportere

Norges Fotballforbund kommer til å få en rapport fra kampdelegaten, der enkelte Start-supporterne anklages for å ha kommet med rasitiske ytringer mot Stabæk-spillere.

Norges Fotballforbund kommer til å få en rapport fra kampdelegaten, der enkelte Start-supporterne anklages for å ha kommet med rasitiske ytringer mot Stabæk-spillere. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Én eller flere Start-supportere skal ha kommet med rasistiske tilrop mot Stabæk-spillere på Nadderud under eliteseriekampen mellom Stabæk og Start 2. pinsedag. Saken vil bli rapportert til NFF.

DEL

Norges Fotballforbunds (NFF) kampdelegat på Nadderud mandag kveld, Berit Dahlen Bjerkås, bekrefter overfor Budstikka at hun kommer til å rapportere inn hendelsen til NFF.

– Det stemmer at jeg er blitt fortalt at det var visse tilrop fra enkelte Start-supportere under kampen som jeg kommer til å rapportere inn til NFF, sier hun til Budstikka.

Hun hørte selv ikke tilropene, men hun er blitt fortalt at det var uttrykk som «neger» og «Norge for nordmenn».

Etter pause

Supporterkoordinator i Stabæk Fotball, Bjørn Christensen, la ut følgende melding på mikrobloggstedet Twitter mandag kveld: «Det er så trist at supportere fra @ikstart roper nigger og Norge for nordmenn. Gi rasisme RØDT KORT».

Han utdyper overfor Budstikka:

– Det ble sagt en gang i andre omgang. Det ble ikke ropt, men det ble sagt veldig høyt. Jeg synes det er trist og leit at slikt skjer. Vi jobber mot rasisme i fotballen, og det er viktig at alle forbund jobber videre mot rasisme. Jeg vil aldri godta at Stabæk-supporterne gjør noe slikt, sier Christensen.

Han fikk beskjed om hendelsen fra kampvertene.

LES OGSÅ: Stabæk starter med utespiller i mål: - Dette blir sirkus

STABÆK-KAPTEIN: - Ikke på mangel på vilje og innsats

Uforstående

Kenneth Mayer er talsmann for Start-supporterne «Tigerberget». Han var selv ikke til stede på Nadderud mandag. Han stiller seg uforstående til at Start-supporterne skal ha ytret seg rasistisk.

– Etter at du fortalte meg dette, har jeg sjekket med fem, seks forskjellige venner og bekjente som var på kampen. Ingen av dem har hørt noe om dette. Det har aldri vært noe problem for oss tidligere. Det var heller ikke mange Start-supportere på kampen. Organisert fra Kristiansand var det bare en minibuss, sier han.

LES OGSÅ: Bærum-spiller knust etter rasisme

– Men hvis det har skjedd, så er det selvfølgelig trist og beklagelig. Slik skal det ikke være, understreker Mayer.

Uakseptabelt

Administrerende direktør i IK Start, Even Øgrey Bransdal, liker dårlig at Start blir trukket inn i en slik sak.

– Hvis dette er tilfelle, så er det fullstendig uakseptabelt. Vi lever i 2014, og slikt skal ikke skje. Jeg trodde den tid var forbi, sier Øgrey Bransdal. Han var ikke på Nadderud, og hadde ikke hørt om hendelsen da Budstikka var i kontakt med ham.

Han sier at personer som kommer med rasistiske ytringer ikke er velkommen i Start.

– Hvis dette medfører riktighet, vil vi selvfølgelig forsøke å finne ut hvem det var. De burde aldri få gå på kamp igjen, sier han.

– Har dette vært et problem for dere tidligere?

– Ikke meg bekjent. Vi har også flere spillere med utenlandsk opprinnelse på laget, så jeg kan ikke forstå dette, sier han.

Minustoleranse

Stabæk-ledelsen er lite fornøyd med det som skjedde på Nadderud.

– Det ble innrapportert at det skal ha vært rasistiske tilrop fra Start-supporterne mot to av våre spillere. Det skal også ha vært ganske sterke ting, forteller daglig leder i Stabæk Fotball, Lars Hjorth.

Stabæk-lederen sier at klubben reagerer sterkt på saken.

LES FLERE SPORTSNYHETER FRA BUDSTIKKA HER

– Det skal ikke bare være nulltoleranse for slike ting. Det skal være minustoleranse på det. Vi lever i 2014, og dette er helt forkastelig. Vi reagerer veldig, veldig sterkt på det, sier Hjorth.

Han understreker at det er opp til NFF å være dømmende part i denne saken.

Artikkeltags