Landslagsspiller uønsket i Stabæk

JUBELEN SLUKNET: Lisa-Marie Woods og Stabæk sikret seriemesterskapet i kampen mot Trondheims-Ørn hjemme på Nadderud. Nå er det slutt på jubelen, siden landslagsspilleren ikke lenger er velkommen i Bærums-klubben. FOTO: EVA GROVEN

JUBELEN SLUKNET: Lisa-Marie Woods og Stabæk sikret seriemesterskapet i kampen mot Trondheims-Ørn hjemme på Nadderud. Nå er det slutt på jubelen, siden landslagsspilleren ikke lenger er velkommen i Bærums-klubben. FOTO: EVA GROVEN

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

For en drøy måned siden ble Lisa-Marie Woods kåret til årets spiller i eliteserien. Nå ønsker ikke Stabæk henne med videre. Uten å grunngi hvorfor.

DEL

"Årets spiller i eliteserien for kvinner har briljert på Stabæks midtbane hele sesongen. Gjennom sitt markante og stabile spill har hun spilt seg inn på landslaget. Hun er en meget fotballklok spiller som gjør medspillerne gode, men som også kan gjøre ting på egen hånd. 13 seriemål er sterkt i posisjonen som defensiv midtbanespiller".

Dette var juryens begrunnelse for at Lisa-Marie Woods ble kåret til årets spiller. Men det er ikke grunn nok til at Stabæk vil ha 26-åringen med videre neste sesong. En sesong der Bærums-laget blant annet skal spille Champions League.

– Dette vil jeg ikke si noe om i det hele tatt. Woods og Stabæk er blitt enige om å avslutte forholdet. Det er det eneste jeg vil si om saken, sier Richard Jansen, sportslig leder i Stabæk Fotball Kvinner.

Heller ikke trener Roger Finjord vil utdype hvorfor årets seriemester ikke ønsker å forlenge kontrakten med Lisa-Marie Woods.

– Dette har vi bestemt oss for å ikke kommentere, er alt Finjord vil si om saken.

Manglet bare underskriften

Lisa-Marie Woods fikk ikke noen indikasjoner om at kontrakten hennes ikke ville bli forlenget i ukene etter at feiringen på Nadderud var over. Derimot var en ferdig forhandlet kontrakt bare underskriftene unna da Stabæk ga kontrabeskjed.

– Det stemmer at det har vært en prosess mellom Stabæk og spilleren. Men mer vil jeg ikke si, legger Stabæk-trener Finjord til.

– Så det har ikke vært en konflikt mellom deg og Woods gjennom denne sesongen?

– Det spørsmålet vil jeg ikke svare på, svarer Roger Finjord.

Budstikka er kjent med at det var disiplinære problemer med i bildet da Woods forlot Asker sommeren 2008 for spill USA. Men selv sier 26-åringen at hun ikke har fått noen signaler fra Stabæk om slike problemer i løpet av 2010-sesongen.

– Stemmer dette, Roger Finjord?

– Det spørsmålet vil jeg heller ikke svare på, svarer Stabæk-treneren.

Skuffet over behandlingen

Lisa-Marie Woods sier at hun ikke har fått noen begrunnelse på hvorfor Stabæk ikke vil ha henne med videre.

– Nei, det har jeg ikke fått. Og akkurat det synes jeg er dårlig, sier Woods.
Hun er nå innforstått med at hun er ferdig i Stabæk og har ingen planer om å gjøre noe som helst med saken.

– Noen ganger er det slik at to mennesker innser at de ikke kan samarbeide lenger. Dette er nå tilfellet mellom Roger Finjord og meg, forteller Woods.
Landslagsspilleren er krystallklar på at denne konflikten ikke har noe med resten av spillergruppen å gjøre.

– Jeg ønsker å presisere at dette ikke har noe med spillergruppen eller klubben å gjøre. Jeg har en god spillergruppe bak meg som ønsker meg sterkt med videre og det setter jeg veldig stor pris på, legger landslagsspilleren til.

Hun satser nå på å finne seg en ny klubb forholdsvis raskt.

– Jeg har et håp om å få spille i utlandet igjen, men vil også vurdere nye og gode tilbud fra norske klubber, avslutter den tidligere Stabæk-spilleren.

Artikkeltags