- Vil vinne noe med Stabæk

STABÆK-KLAR: Leni Larsen Kaurin (t.v.) skal spille for Stabæk til høsten. Bildet er fra en landskamp mot Østerrike. FOTO: ULF HANSEN

STABÆK-KLAR: Leni Larsen Kaurin (t.v.) skal spille for Stabæk til høsten. Bildet er fra en landskamp mot Østerrike. FOTO: ULF HANSEN

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Leni Larsen Kaurin (31) kommer tilbake til Norge og skal spille for Stabæk.

DEL

– Leni ønsket seg hjem etter mange fine år i Tyskland, og da var det naturlig at vi tok kontakt, sier Richard Jansen, sportslig leder i Stabæk Fotball Kvinner, til stabak.no.

Og det er ingen hvem som helst som serielederen kan benytte seg av når spilleren kommer til Stabæk i slutten av juli. For bare hør på denne merittlisten:

* 85 A-landslagskamper for Norge.
* 28 aldersbestemte landskamper for Norge.
* En strålende klubbkarriere i Norge for Asker Fotball og Team Strømmen.
* Suksess i Bundesligaen for Turbine Potsdam, Frankfurt og senere Wolfsburg.

LES OGSÅ: Stabæk damene enkelt til 2. runde

Canada

Ifølge hjemmesiden til Stabæk Fotball skal Leni Larsen Kaurin reise til Canada for å spille for hovedstadsklubben Ottawa Fury i juli. Dette for å få kamptrening frem til høstsesongen for Stabæk. Den høstsesongen innebærer også Champions League.

– Da Lise Klaveness valgte å legge opp, ventet vi bevisst med å erstatte henne til sommervinduet. Det er viktig for oss å få inn enda mer rutine før vi igjen skal ut i Champions League, sier Jansen til klubbens hjemmeside.

Les flere nyheter om Stabæk Fotball Kvinner her

– Det får vi i bøtter og spann med Leni, som har spilt i de beste klubbene i Tyskland og fått med seg Champions League-spill for Potsdam og massevis av landskamper for Norge, avslutter han.

Fin tid

Leni Larsen Kaurin sier til Budstikka at hun savnet familie og venner i Norge etter fire og t halvt år i Tyskland.

- Jeg har vært lenge nok i utlandet. Men jeg har hatt en fin tid ute, og jeg er glad for at jeg tok sjansen, sier hun.

Hun innrømmer andre klubber enn Stabæk var på banen, men hun ville spille for bærumsklubben hvor hun har mange gode venner.

- Først og fremst har Stabæk et bra lag. At de skal spille Champions Leauge var også en viktig grunn. Jeg har også lyst til å komme hjem for å vinne noe. Dessuten har treneren en filosofi som passer min spillestil, sier hun.

Artikkeltags