BAKGRUNN: Stabæk-trener inviterte landslagsspiller til sex

– Dette er en alvorlig sak, men jeg vil presisere at vi ikke er en part i denne saken. Vi har hatt møte med spilleren, men hva som ble sagt i det møtet, kan ikke vi formidle videre. Vi oppfordret spilleren til å gå i dialog med klubben, og da vil vi bistå i den prosessen. Utfallet av den dialogen bestemmer veien videre for vår del, sier Heidi Støre.

– Hva tenker du om at Leni Larsen Kaurin nå går til media med saken?

– Hva partene gjør og ikke gjør er opp til dem, men fra vårt ståsted er ikke dette en sak som det skal legges lokk på. Saken, og påstandene er alvorlig, men vi ønsker alle fakta på bordet, forteller Støre.

KOMMENTAR: Den feilslåtte gaven

– Kontroversielt å vrake Larsen Kaurin

NRK-ekspert og tidligere Stabæk-spiller, Lise Klavness, stusser over vrakingen av Leni Larsen Kaurin.

Fra Stabæk-hold ble det uttalt at årsaken til at Leni Larsen Kaurin ikke ble tilbudt ny kontrakt etter årets sesong var fordi de ville forynge stallen.

– Jeg synes det er svært overraskende at Leni Larsen Kaurin ikke ble tilbudt kontrakt i Stabæk. Jeg så mange av Stabæks kamper sist høst, og selv om Leni Larsen Kaurin svingte i prestasjonene, er det i mine øyne likevel ingen som helst tvil om at Leni Larsen Kaurin sportslig sett er god nok for en plass i Stabæks stall, sier Klaveness.

– Videre fremstår begrunnelsen om at man ønsker å forynge stallen som merkelig. For det første er Leni Larsen Kaurin sjelden skadet, og jeg ser sånn sett ingen sportslig grunn til at alderen burde forhindret kontrakt. For det andre har det alltid vært plass til rutinerte, gode spillere over 30 år i Stabæk. Dette har vært en av suksessfaktorene i klubben. Når klubben nå velger å droppe en spiller som var god nok for landslaget sist sommer, er det en kontroversiell avgjørelse. Jeg forstår at Leni Larsen Kaurin tar dette personlig, sier Klaveness.