Mandag kveld ble det klart at Stabæk-styret har valgt å gi trener Øyvind Eide en skriftlig advarsel, etter at han innrømmet upassende atferd ovenfor tidligere Stabæk-spiller Leni Larsen Kaurin.

– Det er vår sterkeste reaksjon, om man ser bort i fra oppsigelse, sier styreleder Espen Moe.

Moe forteller at klubben har jobbet med saken intensivt gjennom hele forrige uke, for å forsikre seg om at de hadde alle fakta på bordet før de kom med en reaksjon.

Straffen imponerer ikke Kaurin, som raser over hvordan Stabæk har håndtert saken.

– Må det en voldtekt til? At han beholder jobben var ingen overraskelse, men det er veldig dramatisk for veien videre for Stabæk, det er de som sitter med en løs kanon, sier hun, og sikter til Øyvind Eide, og fortsetter.

– Det vitner om ansvarsfraskrivelse og uvitenhet i Stabæk. De har ikke skjønt at for all slags trakassering bør det være nulltoleranse. Er det virkelig slik at man må kunne dokumentere voldtekt før man blir tatt på alvor, sier Kaurin til Budstikka.

– Hva tenker du om veien videre?

– Jeg vurdere rettsak, såpass ærlig skal jeg være. Jeg er utrolig skuffet over Stabæks håndtering av denne saken, forteller hun.

– Det som også er trist er hvilket signal dette sender til andre jenter og kvinner som opplever det samme. Veien for å si fra har nok blitt lenger. Jeg har dokumentert flere bevis, og Øyvind har også innrømmet det han har gjort, og likevel har jeg ikke blitt trodd, fortsetter Kaurin.

Mistet sex-gavekortet

Trener Øyvind Eide har ikke besvart Budstikka henvendelser, men styreleder Espen Moe sier følgende om kritikken fra Kaurin.

- Vi ønsker ikke å gå i polemikk med Kaurin, og har ingen kommentar til den uttalelsen, sier Moe.

Kaurin kritiserer Stabæk blant annet for å «tilintetgjort» gavekortet spilleren mottok av trener Øyvind Eide, som hun ga som bevis til leder for Stabæk Kvinner, Richard Jansen.

- Richard har mistet dette da han byttet kontor. Han har lett overalt, forsikrer Moe.

- Skjønner du at det reageres på at slikt bevismateriale har forsvunnet?

- Det er selvfølgelig veldig beklagelig, men vi har ikke tilintetgjort dette gavekortet. Samtidig er det ingen som bestrider at gavekortet finnes, og jeg skjønner derfor ikke at dette har blitt et såpass stort tema, sier styrelederen.