Gjerpen - Stabæk 40-25

Onsdag kveld ble det klart: Stabæk Håndball må ta den tunge veien ned i 1. divisjon etter braktapet for Gjerpen i Skien.

Laget fra Bærum var pisket til å vinne for å ha et berettiget håp om å berge plassen i eliteserien. Det gikk ikke i det hele tatt, og dermed må laget ta turen ned i 1. divisjon etter bare én sesong i eliteserien.

– Det er en tung dag, jeg må innrømme det. Jeg kan ikke si noe annet enn det, sa Stabæk-trener Pål Oldrup Jensen etter at nedrykket var et faktum.

LES OGSÅ: Stortap for Stabæk – rykket ned

Kjelling-assistent overtar

Det har en stund vært klart at trener Pål Oldrup Jensen skal til ungarsk håndball neste sesong. Nå er det også klart at Vegard Saua blir Stabæks nye hovedtrener. 38-åringen har de siste sesongene vært assistenttrener for Kristian Kjelling og Drammens eliteserielag for menn.

Saua jobber i tillegg på NTG.

– Han er en relativt ung trener på dette nivået. Han får veldig gode tilbakemeldinger, ikke minst fra Kjelling, sier styreleder i Stabæk Håndball Jon Wilmann.

Saua har 17 års trenererfaring, 14 av dem som trener i jentehåndball.

LES OGSÅ: Stabæk nekter å gi opp håpet

Grunnmur

– Jeg har forventning om å bygge en solid grunnmur for hele klubben – både for elite- og løfte juniorsatsing, sier Saua som legger til at han gjerne ønsker seg lokale spillere eller tidligere Stabæk-spillere.

Han legger samtidig til at han håper linken hans mellom NTG og Stabæk kan føre til at flere jenter velger NTG og at de kan sluses inn i Stabæk-systemet. Saua sier han naturligvis håpet at Stabæk skulle beholde plassen i eliteserien, men at det ikke var avgjørende for hans valg.

LES OGSÅ: Stabæk tapte skjebnekampen

– Topplag i løpet av tre år

Stabæk-leder Wilmann lover skikkelig satsing neste år, selv om klubben altså må spille i 1. divisjon.

– Vi har en plan om etablere Stabæk Håndball i toppen i løpet av tre år.

Avtroppende trener Pål Oldrup Jensen var tydelig preget da Budstikka pratet med ham etter tapet mot Gjerpen.

LES OGSÅ: Stabæk Håndball kjemper for livet: – En ordentlig opptur

Trist

– Jeg synes det er trist at vi rykket ned. Jeg synes det er leit for jentene. De har stått på og jobbet. Mot Gjerpen klarte vi ikke å komme opp på det nivået vi skulle være, sier han.

– Det er jeg som er ansvarlig for helheten, og sånn sett er det leit at jeg ikke har klart å hente ut de siste tingene og gjort de rette valgene i løpet av sesongen. Jeg har ikke klart å løfte laget den nødvendige biten, sier Pål Oldrup Jensen.