Gjerpen - Stabæk 40-25

Dermed må Stabæk belage seg på å spille i 1. divisjon neste år. Etter braktapet for Gjerpen kan ikke engang teorien berge bæringene.

– Det er en tung dag, jeg må innrømme det. Jeg kan ikke si noe annet enn det, sa Stabæk-trener Pål Oldrup Jensen etter at nedrykket var et faktum.

Han var tydelig preget da Budstikka pratet med ham sent onsdag kveld.

– Jeg synes det er trist at vi rykket ned. Jeg synes det er leit for jentene. De har stått på og jobbet. Mot Gjerpen klarte vi ikke å komme opp på det nivået vi skulle være, sier han.

Selvkritikk

Det har lenge vært klart at han gir seg som Stabæk-trener etter årets sesong. Han skal til Ungarn for å trene Debrecen. Men han legger ikke skjul på at han gjerne skulle forlatt en klubb som fortsatt hadde vært i eliteserien.

– Det er jeg som er ansvarlig for helheten, og sånn sett er det leit at jeg ikke har klart å hente ut de siste tingene og gjort de rette valgene i løpet av sesongen. Jeg har ikke klart å løfte laget den nødvendige biten, sier han.

– Jeg må bruke noen dager på å tenke på det, og evaluere den jobben jeg har gjort og de prioritereingene jeg har gjort, sier han.

– Men jeg er helt sikker på at klubben kommer til å reise seg igjen. Det har de gjort før, og jeg tror de kommer til å gjøre det igjen, sier Oldrup Jensen.

Cupfinale-opptur

Han ledet laget til en fantastisk opptur med plass i cupfinalen, der de tapte for Vipers.

– Det var en stor opplevelse, men dessverre klarte vi ikke å ta med oss det videre i seriespillet. Det som ergrer meg mest er at vi ikke klarte å vippe de jevne kampene i vår favør. Der må jeg ta endel selvkritikk, fordi det er mitt ansvar, sier Pål Oldrup Jensen.

Jenny Handal Sneve ble toppscorer for Stabæk med åtte mål. Fire av dem kom fra syvmeteren.