Sarpsborg 08 – Stabæk 3-2

Førstkommende søndag reiser Stabæk til Drammen for å kjempe om seriepoeng mot Strømsgodset. Med seg på turen kunne Stabæk tatt med seg en god porsjon selvtillit, om de hadde beholdt 2-0-ledelsen de hadde mot Sarpsborg i generalprøven søndag kveld.

Det klarte de ikke, og igjen rotet laget bort en ledelsen som de har gjort både mot IFK Göteborg (2-3) og Vålerenga (2-4).

Mot Sarpsborg skuslet de igjen bort en 0-2-ledelse.

Det må bekymre Stabæk-trener en uke før det skal kjempes om poeng i eliteserien.

– Det beste og det verste

– I denne kampen så vi det beste av Stabæk, og det verste av Stabæk, oppsummerte Ordinas etter kampen.

Han legger ikke skjul på at han var svært skuffet over det som mannskapet hans presterte ute på kunstgresset etter pause.

– Det er tydelig at endel spillere ikke hadde den innstillingen som kreves, sa han. I pausen satte han inn Ronald Hernandez og Luc Kassi for henholdsvis Steinar Strømnes og Tonny Brochmann. Uten at det ble noen kjempesuksess.

– Det er en klar forskjell på det spillerne viser før og etter pause, sier han.

Trenger forstekninger

Før helgen sa sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, til Budstikka at han håpet å få inn noen forsterkninger i troppen før seriestarten mot Strømsgodset neste søndag.

Trener Toni Ordinas kunne ikke vært mer enig.

– Ja, ja! Vi trenger helt klart nye spillere – hvis vi får til det. Vi trenger økt konkurranse i troppen, sier han og fortsetter:

– Det er bare positivt.

Hjemmelaget åpnet best

Det var hjemmelaget som åpnet best på kunstgresset på Sarpsborg stadion, og hadde et par små muligheter det første kvarteret. Dog uten at Stabæk-keeper Mande Sayouba ble satt på de helt store utfordringene.

Men etter hvert fikk Stabæk flyttet spillet høyere på banen, og etter 17 minutter smalt det. Først var det Ohi Omoijuanfo som smalt ballen i stolpen. returen slo Franck Boli i keeperen, før John Hou Sæter ikke gjorde noen feil på den returen. På det tredje skulle det lykkes for gjestene.

Hjemmelaget hadde en god mulighet til å utligne etter 37 minutter, men et tigersprang fra Stabæk-keeper Mande Sayouba forhindret at Patrick Mortensen scoret.

Stabæk økte

I stedet var det Stabæk som kunne økte til 2-0 rett før hvilen. Og hvem andre enn  fjorårets toppscorer, Ohi Omoijuanfo, fikk æren av å score det målet.

Fra 16 meter satte han ballen pent i mål, via stolpen.

Etter pause kom hjemmelaget mer med, og fikk en fortjent utligning da Harmeet Singh satte ballen i mål via foten til Stabæk-kaptein Andreas Hanche-Olsen.

Markeringssvikt

Etter Sarpsborg-reduseringen var hjemmelaget farlig frempå flere ganger. Både stolpen og tverrliggeren rundt Mande Sayouba fikk kjenne ballen fra Sarpsborg-spillerne.

Fire minutter før slutt fikk endelig hjemmelaget lønn for strevet. Sarpsborg fikk et frispark helt nede ved Stabæks cornerflagg på den venstrekanten. Ballen ble slått inn i feltet, og på bakre stolpe gjorde Patrick Mortensen ingen feil.

At han heller ikke ble markert av Stabæk-forsvaret, gjorde jobben lettere for Sarpsborg-spilleren.

På overtid ble skuffelsen total for Stabæk da Joackim Jørgensen fastsatte sluttresultatet til 3-2 til hjemmelaget.