Rosenborg - Stabæk 1-1

Stabæk hadde gjort store forandringer på laget i forkant av kampen. Blant annet hadde Marcus Sandberg tatt plassen som keeper, til fordel for en vraket Mande Sayouba.

Tonny Brochmann var også vraktet fra troppen, og skaderammede Mousa Njie var tilbake i startoppstillingen.

Og det betalte seg. For gjestene fra Bærum hadde et godt tak på seriersvante trøndere. Det endte til slutt 1-1.

Det kan nesten Henning Berg være skuffet over. For Stabæk var gode mot Rosenborg.

- Det kunne fort ha blitt to til også. Vi gjorde en god kamp. Vi kunne ha vunnet denne kampen. Vi var disiplinerte bakover på banen, sier Henning Berg etter kampen.

Dermed tok Stabæk sitt første eliteseriepoeng under Henning Bergs ledelse, etter at han tok over som hovedtrener etter Toni Ordinas.

- Gutta jobber bra, og vi jobber med å bli bedre som lag, sier han.

- Føler du at det du har forsøkt innført i Stabæk begynner å sette seg nå?

- Det vet jeg ikke. Vi får til mer nå enn sist, mot Sarpsborg fikk vi ikke så mye til. Spillemessig var dette den beste kampen vi har gjort siden jeg tok over, sier Henning Berg.

LES OGSÅ: Boli etter superkampen mot RBK: - Burde scoret flere

Voldsomt RBK-press

Kampen åpnet med et voldsomt RBK-press, og etter bare fem minutter hadde RBK allerede fire cornere. Men uten å spille seg til de helt store mulighetene.

Etter den åpningen klarte Stabæk å få litt mer ballinnehav, og senke tempoet i kampen.

Etter 20 minutter hadde Stabæks sin første store mulighet. Moussa Njie avanserte på venstrekanten, og la inn foran mål. Der forsøkte den tidligere RBK-spilleren Jon Hou Sæter seg, men kom ikke til en skikkelig avslutning.

Bare ett minutt senere kom Stabæk til en gigantmulighet. Igjen var det Njie som herjet på venstrekanten, og la inn foran mål. Avslutningen fra Boli endte rett på Rosenborg-keeper André Hansen.

Der luktet det mål av Boli!

LES OGSÅ: Demidov: - Første gang vi opptrer samlet defensivt

Boli igjen

Etter 28 minutter er det Ohi Omoijuanfo som forsøker seg for Stabæk, men avslutningen endte rett på André Hansen i RBK-målet.

I et voldsomt regnvær i Trondheim, fortsatt gjestene fra Bærum å presse trønderne. Etter 36 minutter hadde Franck Boli igjen en avslutning på mål.

På den påfølgende corneren klarte Boli igjen å bomme. Skulle han ikke lykkes?

Tre minutter før pause fikk Nicklas Bendtner ballen rett i føttene etter en RBK-corner, men dansken klarte ikke å stokke millionføttene. Lagene gikk til pause med 0–0.

– Stabæk har vært det beste laget i den første omgangen, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim etter de første 45 minuttene.

Endelig for Boli

Rett etter pause var Boli farlig frempå igjen, nesten direkte etter avspark. men igjen vant André Hansen i RBK-målet duellen.

Fem minutter etter pause hadde Cork-helten Jonathan Levi en enorm mulighet for Rosenborg, men satte ballen over. Pasningen var en lekkerbisken fra Bendtner.

Etter 52 minutter sjokkerte Stabæk Lerkendal. Igjen var det Moussa Njie som herjet med den tidligere Stabæk-spilleren Vegar Eggen Hedenstad, Moussa fikk lagt inn fra venstre, og foran mål fikk endelig Franck Boli nettkjenning!

Da ble der stille på Lerkendal.

Tidligere Bærum-spiller scoret for RBK

Men Rosenborg er sterke hjemme, og syv minutter etter Boli-scoringen, sørget den tidligere Bærum-spilleren Marius Lundemo for balanse i regnskapet – snakk om å få det av sine egne (nesten).

Etter 1-1-scoringen til den tidligere Bærum-spilleren tok Rosenborg mer over kampen.

Moussa Njie måtte gå ut, tydelig sliten, og inn kom Ola Brynhildsen.

Den samme Brynhildsen hadde en stor mulighet kvarteret før slutt, men fikk ikke stokket beina.

De siste minuttene var det Rosenborg som var det førende laget, men Stabæk ga seg ikke, og fire minutter før slutt fikk unggutten og innbytter ola Brynhildsen muligheten. Men André Hansen vant igjen duellen.

Det endte 1-1 på Lerkendal. Synd for Stabæk, som hadde store muligheter til tre poeng.