– Vi krever rett og slett vår rett. Vi mener at vi er urettmessig siktet og tiltalt, og vi krever derfor erstatning for dette. Alle som mener at de er urettmessig siktet, har rett til å kreve erstatning fra staten. Slik er den norske straffeloven, sier Espen Moe.

Følg Haugesund-Stabæk direkte her klokken 19.00!

Han er styreleder i Stabæk Fotball, og møter som klubben representant når rettssaken går fra onsdag til fredag i Asker og Bærum tingrett.

Årsaken til at klubben krever erstatning fra staten, er den mye omtalte Gunnarsson-saken.

HER KAN DU LESE FLERE SAKER OM OVERGANGSSAKEN

Saken der Stabæk, Vålerenga og fire idrettsledere ble tiltalt. Politiet hevdet at Stabæk og VIF gjennom overgangssaken forsøkte å skjule den reelle overgangssummen på Veigar Páll Gunnarsson, slik at Stabæk sparte to millioner kroner som de skulle betalt til den franske klubben Nancy. August 2013 startet rettssaken. September 2013 kom dommen: Alle de fire fotballederne ble frifunnet. Det ble også begge klubbene.

Tapte sponsorinntekter

– Vi krever erstatning for tapte sponsorinntekter i 2012 og 2013. Vi har jobbet ut ifra to modeller, der vi har sett på hva sponsorinntektene burde ha vært i de to årene, og hva de faktisk var, basert på en normal utvikling. Vi har blant annet sett på hva andre klubber det er naturlig for oss å sammenligne oss med, og hvordan den generelle utviklingen i sponsormarkedet var på den tiden, sier Moe.

LES OGSÅ: Tidligere Stabæk-leder Tor Aaserød får nærmere 3 millioner i erstatning etter «overgangssaken»

– Hvilke klubber sammenlignet dere Stabæk med? Rosenborg er for eksempel vesentlig større enn Stabæk?

– Vi sammenlignet oss ikke med RBK. Vi så på Odd, Strømsgodset og Haugesund. Men summen er selvfølgelig basert veldig mye på skjønn. Det skal bli spennende å se hva retten faller ned på, sier Espen Moe.

Vurderte å la saken ligge

– Det er to år siden dere ble frikjent. Vurderte dere å la saken ligge, i stedet for å rippe opp igjen i dette nå?

– Ja, det vurderte vi. Men et enstemmig styre mente at rett skal skje, og at rettssaken fikk stor betydning for vår økonomi. Det må vi få kompensert. Vi har også informert våre nåværende sponsorer om dette.

LES OGSÅ: Ordkrig mellom Stabæk og Rosenborg: – Lavmål av RBK-treneren

– Er dere avhengig av å vinne saken for å få kontroll på økonomien i klubben?

– Nei, det er vi ikke. Men 9,8 millioner vil uansett være utrolig mye penger for Stabæk.

– Fotballmagasinet Josimar hadde en 180 siders reportasje om Gunnarsson-saken, der de setter spørsmål om retten gjorde en riktig vurdering. Tror du det har noen betydning for erstatningssaken?

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg tror retten ser på den rettskraftige dommen, der vi og alle partene ble frikjent. Ikke hva noen skriver i et blad.

Gjennomslag

– Tror du opplysninger som kom frem i Josimar kan føre til at Gunnarsson-saken blir gjenopptatt?

– Nei, nei, nei. Det har jeg absolutt ingen tro på. Det er stort sett bare alvorlige kriminalsaker som blir gjenopptatt.

– Tror du dere vinner saken?

– Jeg har vært for mye i retten (Moe er advokat, red.anm.) til å tro noen ting. Men jeg håper at vi får et betydelig gjennomslag for kravet vårt, sier Stabæk-leder Espen Moe.

LES OGSÅ: Stabæk har solgt spillere for 35 millioner