16-åring kjemper om Stabæk-kontrakt

IMPONERTE: Hugo Vetlesen (i midten med hvit drakt) imponeret mot Bærum. Her er han i kamp med Bærums Ali Iqbal. Stabæks Sindre Mauritz-Hansen ved siden av.

IMPONERTE: Hugo Vetlesen (i midten med hvit drakt) imponeret mot Bærum. Her er han i kamp med Bærums Ali Iqbal. Stabæks Sindre Mauritz-Hansen ved siden av. Foto:

Hugo Vetlesen (16) ble kåret til Stabæks beste mot Bærum. Han har ikke tenkt til å gi seg med det.

DEL

Bærum - Stabæk 1-2

- Jeg synes det gikk bra. Jeg fant ikke helt plassen min i starten av kampen, men etter hvert gikk det bedre, sier Hugo Vetlesen.

Den unge Stabæk-spilleren er bare 16 år, men det kan være greit å lære seg navnet allerede. Mot Bærum jobbet han som en terrier på midtbanen,  og ble altså belønnet med prisen som Stabæks beste spiller.

– Det er veldig gøy å få kjenne på nivået, sier han.

Og bare for å sette seg i respekt mot Bærum, så taklet han på seg et gult kort etter bare 14 minutter da han var litt for tøff mot Bærum-kaptein Jan Aubert.

LES OGSÅ:

Stabæk sikret seg seieren mot Bærum

Vil styrke fotballbåndet mellom Stabæk og Bærum 

Han spilte 45 minutter mot Follo sist fredag.

Ikke kontrakt

Han har ikke A-lagskontrakt med Stabæk, men håper det kan bli en mulighet.

– Jeg håper at jeg nærmer meg en kontrakt. Men det er flere andre som er i samme situasjon som meg, og som kjemper om det. Men jeg har fått gode tilbakemeldinger fra klubben, sier han.

– Jeg går på NTG, og jeg har god tid. Jeg kan vel også få noen kamper i eliteserien via B-listen, så vi får se, sier han.

LES OGSÅ:

Henning Hauger sa nei til Stabæk – klar for Strømsgodset 

Han er sønn av den tidligere Bærum-spilleren Johan Vetlesen.

– Derfor var det viktig at vi vant denne kampen. Pappa har mange kamper for Bærum, ler Hugo.

– Klaret seg bra

Stabæks assistenttrener, Jan Peder Jalland, er imponert over 16-åringen.

– Hugo klarte seg veldig bra, selv om han selvfølgelig har mye mer å lære. Men slike kamper er viktig for de unge spillerne. Det er mye tøffere for dem å spille med A-laget i slike kamper, enn det er å møte disse lagene med Stabæks B-lag, sier Jalland, som også røper at Vetlesen skal være med på klubbens treningsleir til Malta.

– Han har trent med A-laget i en god stund, og viser gode takter. Men de må selvfølgelig vise at de er gode nok for dette nivået, sier Jalland.

Skuddårsbarn

Hugo Vetlesen er født den 29. februar 2000, altså et skuddårsbarn. Det betyr at han ikke får feiret sin ordentlige brusdag oftere enn hvert fjerde år.

– Så jeg må vel være den yngste spillere som noen gang har spilt for A-laget til Stabæk. Jeg er jo bare fire år, spøker Hugo Vetlesen.

Artikkeltags