– Jeg kan vel si såpass at det var ville jubelscener rundt kjøkkenbordet da det ble klart at NRK-streiken var over, innrømmer Hege Jørgensen, daglig leder i Serieforeningen for kvinnefotball.

Til helgen skal nemlig norsk kvinnefotball vise seg frem i Telenor Arena. Hele seks kamper i Toppserien skal spilles inne i arenaen lørdag og søndag, tre lørdag og tre søndag. Alle kampene skal vises på NRK. Derfor var også lettelsen stor da det onsdag ble klart at streiken blant NRK-journalistene ble avblåst.

LES OGSÅ: Johaug: – Vinnerinstinktet våkner nok i Fornebuløpet

– Det er klart vi var bekymret for dette med streiken. Dette prosjektet med å flytte hele serie- runden inn i Telenor Arena har vært et kommersielt initiativ, men for å skape oppmerksomhet rundt produktet vårt, er media og pressedekning viktig, sier Jørgensen.

– Det ville være trist hvis vi ikke skulle nådd ut med produktet vårt, sier hun.

 

Frykter konkurranse fra solen

Stabæk Fotball møter Sandviken i Telenor Arena klokken 17.00 lørdag.

– Vi har vært positive til dette hele veien. Vi mener dette kan løfte totalproduktet vårt, sier Espen Lindmark, administrativ leder i Stabæk Fotball Kvinner.

– Det er meldt tropevarme i helgen, men vi håper uansett det kommer en del folk inn for å se fotball, sier Lindmark.

– Kanskje vi burde sette opp en shuttlebuss mellom Telenor Arena og badestranden, smiler Hilde Jørgensen.

LES OGSÅ: Obos-sjef: – Håper på 10.000 på kvinnefotball i Telenor Arena

Stabæk går glipp av en hjemmekamp på Nadderud, uten at det plager klubben neveverdig.

– Vi taper ikke stort på dette, og for at produktet norsk kvinnefotball skal bli bedre ofrer vi gjerne den hjemmekampen, sier Espen Lindmark i Stabæk Fotball Kvinner.