– Hva er dette for noe? Nummer 18? Du vet at jeg skal spille med nummer ni? Det nummeret har vært i Jensen-familien i snart 100 år. Jensen spiller med nummer ni, ellers så må jeg revurdere hele kontrakten, flirer Nikolai Rustad Jensen når administrativ leder rundt A-laget til Stabæk Bandy, Einar Forfang, kommer bort med en drakt til fotoseansen.

Han får det nok som han vil, målgarantisten Nikolai Rustad Jensen. Denne uken ble det klart at toppscoreren igjen skal trekke på seg den blå Stabæk-drakten. Han har undertegnet en avtale som i utgangspunktet binder ham til Stabekkbanen i tre år fremover. Det betyr at statistikkførerne i eliteserien kan gjøre godt med plass utenfor nummer ni på kampskjemaene. 28-åringen har alltid visst hvor målet står.

– Jeg har alltid som mål å ha minst 2,5 målpoeng per kamp. Klarer jeg ikke det, er jeg ikke fornøyd med meg selv, sier han.

LES OGSÅ: Nikolay Hauger tilbake i Stabæk Bandy

Kunne blitt

Like målfarlig var han ikke i svensk bandy. Ett år i toppklubben Villa Lidköping resulterte i fem mål og én assist i eliteserien. Til sammen gjorde han 12 mål i klubben, inkludert treningskamper og cupkamper.

– De kjøpte inn to svenske landslagsspillere. Da fikk jeg spørsmål om jeg ville bryte kontrakten eller være nummer 18 i stallen. Jeg valget å bryte. Jeg hadde tilbud fra fire andre eliteserieklubber i Sverige, men jeg valgte å dra hjem til Stabæk.

– Skuffet?

– Jeg kjente litt at jeg ikke fikk vist hva jeg var god for, men i og med at det var andre klubber som var interessert, så tolker jeg det som at jeg ikke var helt udugelig. Det er heller ikke mange nordmenn som har fått muligheten til å vise seg frem i de aller beste klubbene i Sverige, sier han.

Han var aldri i tvil om at han skulle «hjem» til Stabæk. Kommende sesong er det kun gull som gjelder. Både i serien og NM-sluttspillet.

– Alt annet vil være en nedtur for meg, sier han.

LES OGSÅ: Ferdig både i Høvik og på landslaget

– Sosialt samlingspunkt

Stabæk-trener Anders Christensen er glad for at Jensen er tilbake.

– Det er veldig bra å få ham tilbake. Ikke bare er han en meget godt bandyspiller, men han er et sosialt samlingspunkt både på og utenfor isen. Og han kommer hjem med erfaring fra en av de beste klubbene i Sverige. Han kommer til å bidra masse for oss, tror Stabæk-trener Anders Christensen.